Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Markéta8
Markéta8
Vloženo 18. 3. 2021
Líbí se mi
10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
12 porcí
Ingredience
jablka můžou být i starší s ošklivou šlupkou
3-6 ks
vejce
3 ks
cukr
6 lžíce
mouka
7 lžíce
sůl
1 špetka
skořice
1 lžička

Jablečná Charlotka za pár minut

Markéta8
Markéta8
Vloženo 18. 3. 2021
Líbí se mi
Jablečná Charlotka za pár minut
10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
12 porcí
Ingredience
jablka můžou být i starší s ošklivou šlupkou
3-6 ks
vejce
3 ks
cukr
6 lžíce
mouka
7 lžíce
sůl
1 špetka
skořice
1 lžička

Jablečná Charlotka za pár minut

Moc ráda peču a od té doby co jsem téměř neustále doma zavřená s 5 hladovými krky, snažím se co nejvíce jednoduše. Přesně z této sféry je tento jednoduchý za to nesmírně výborný recept. Jedná se o takovou jednoduší formu obráceného francouzského koláče.

 

Jablka nakrájíme na kostičky a prohodíme v míse se skořicí. V michéru si zatím vyšleháme vejce se špetkou solu a cukrem, následně přidáme mouku. Formu volíme spíše kulatou je to úhlednější a lépe se krájí. Formu vyložíme pečícím papírem, posypeme na volno jablky a zalijeme těstěm, dáme do trouby na 180 stupnů cca na 30 minut.

 

U nás obvykle zmizí do pár minut ještě teplá jak zavoní domem skořice... Já si ji nejraději vychutnávám ještě se lžičkou tvarohu či zakysané smetany bokem.

 

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
12 porcí
Ingredience
jablka můžou být i starší s ošklivou šlupkou
3-6 ks
vejce
3 ks
cukr
6 lžíce
mouka
7 lžíce
sůl
1 špetka
skořice
1 lžička

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Luu2
Luu2 22. 6. 2021

škoda, že bez fotky

Odpovědět
Jasper
Jasper 22. 5. 2021

Super

Odpovědět
MikiVod
MikiVod 30. 3. 2021

Odpovědět
MikiVod
MikiVod 19. 3. 2021

hodně zajímavý recept

Odpovědět
sipeji
sipeji 19. 3. 2021

určitě velká dobrota

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
102 424
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.