
Když naše Eva dnes ráno donesla košík ovoce z babičiny zahrádky, vzpomněla jsem si na tento skvělý recept.
Koláčovou misku o průměru 28 cm vymažte máslem. Z mouky, prášku do pečiva, vajec a skořicového cukru vyšlehejte pomocí robotu těsto. Pokud jste nesehnali samokypřící mouku (seženete ji v řetězci s britským potravinami) použijte klasickou hladkou a prosejte do ní půl sáčku prášku do pečiva, namísto jedné lžičky. Těsto vlijte do vymazané nádoby.
Vypeckovanými švestkami poté pokryjeme vrh koláče - skládejte je do vějířku jakoby na bok. Nakonec koláč posypeme hrubým třtinovým cukrem, který top koláče krásně zkaramelizuje.
Pečeme v rozpálené troubě na horkém vzduchu na 180 stupňů po dobu asi 30 minut.
Koláč podáváme ještě teplý, poprášený moučkovým cukrem se zmrzlinou nebo zakysanou smetanou.
Můj tip: Do těsta můžete, tak jako já, přidat mletý mák, koláč mi tak připomíná nejlepší švestkové rozpeky na světě od mojí prababičky.
(Tento recept je převzat z knihy "Jeden krok vpřed" od Mary Berry, foto Pinterest)
Místo, kde můžeš psát a diskutovat
Vyzkouším
Zaujímavý recept
vyzkouším
hneď aj vyskúšam, aby som niečo urobila s tým množstvom sliviek, čo teraz máme bude určite chutný
vypadá nádherně