
V misce rozetřeme droždí s cukrem, 2 lžícemi mouky a 4 lžícemi mléka
na řídkou kašičku - kvásek. Ten necháme na teple vzejít. Přidáme cukr, mouku, vlahý tuk a mléko,
ve kterém jsme rozpustili sůl a rozkvedlali vejce. Vypracujeme vláčné, měkké těsto.
Zkynuté těsto si rozdělíme na kousky o hmotnosti 40 až 50 g. Kousky zakulatíme v ruce,
pak povytáhneme v placičku. Do ní dáme kousek tvarohové náplně, okraje těsta k sobě přitiskneme a bochníček znovu zakulatíme.
Bochníčky dáme na pomaštěný plech (můžeme použít i pečící papír), do každého
uděláme důlek, který napníme povidlovou, makovou, ořechovou, jablkovou nápní.
Okraje koláčů namažeme rozšlehaným vajíčkem. Koláče sypeme drobenkou.
Pečeme asi 30 minut. Raději hlídejte, každá troba peče trochu jinak.
Drobenka:
Všechny suroviny rukou promícháme a lehce rozdrobíme. Dáme odpočinout do lednice
a sypeme na koláče.
Tvarohová náplň:
Náplň můžeme dát také makovou, povidlovou, marmeládu, ořechovou ... fantazii se meze nekladou.
Dobré pochutnání přeje
Miška optimistka
Místo, kde můžeš psát a diskutovat
Zaujímavý recept
Super
vyzkouším
Úžasné . Ty nejde nemilovat
vyskúšam