
1) Tři vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Bílky uchováme v čisté misce, žloutky vymícháme s tvarohem a třemi lžícemi medu.
2) Mléko rozšleháme se lžící medu a třemi celými vejci.
3) Oloupaná jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky.
4) Silný alobal na gril potřeme máslem.
5) Polovinu krajíců vánočky namáčíme do mléka s vejci a poklademe na alobal potřený máslem. Potřeme vyšlehaným tvarohem, poklademe plátky jablek a rozinkami máčenými v pálence. Pálenku uchováme na flambování.
6) Poklademe zbylými krajíci vánočky namočené v mléce s vejci. Navrch přidáme kousky másla a důkladně zabalíme do alobalu.
7) Na mírném žáru na grilu opékáme žemlovku z každé strany nejméně 15 minut.
8) V misce vyšleháme sníh z bílků se zbylou lžící medu.
9) Hotovu žemlovku rozbalíme a její povrch poklademe sněhem z bílků. Rozhrábneme popel v grilu a mezi dva valy žhavých uhlíků vložíme žemlovku v alobalu tak, aby pod ní žádné uhlí nezůstalo a aby vítr hnal žár z uhlíků přes povrch žemlovky, a zapekl tak sníh z bílků dozlatova. V hrnku nahřejeme hruškovici a zapálenou hruškovicí poléváme sníh z bílků. Podáváme horkou na závěr grilování.
Místo, kde můžeš psát a diskutovat
asi mi bohatě stačí obyčejná
Tak to musí být dobrota.
Zaujímavý recept
žemlovku budu dělat dnes, jen takovou obyčejnější...
vyzkouším