Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Vanda| ŽENA s.r.o.
Vanda| ŽENA s.r.o.
Vloženo 12. 6. 2019
Líbí se mi
10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
4 porce
Ingredience
Starší vánočka
8 plátek
Ovčí BIO tvaroh
250 g
Med
5 lžíce
Ovčí BIO mléko
0,5 l
BIO jablko
3 ks
BIO máslo
100 g
BIO vejce
6 ks
Rozinky máčené v hruškovici
2 lžíce
Silnější alobal na grilování
1 ks

Flambovaná žemlovka s ovčím bio tvarohem

Vanda| ŽENA s.r.o.
Vanda| ŽENA s.r.o.
Vloženo 12. 6. 2019
Líbí se mi
Flambovaná žemlovka s ovčím bio tvarohem
10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
4 porce
Ingredience
Starší vánočka
8 plátek
Ovčí BIO tvaroh
250 g
Med
5 lžíce
Ovčí BIO mléko
0,5 l
BIO jablko
3 ks
BIO máslo
100 g
BIO vejce
6 ks
Rozinky máčené v hruškovici
2 lžíce
Silnější alobal na grilování
1 ks

Flambovaná žemlovka s ovčím bio tvarohem

Postup přípravy:

1) Tři vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Bílky uchováme v čisté misce, žloutky vymícháme s tvarohem a třemi lžícemi medu.

 

2) Mléko rozšleháme se lžící medu a třemi celými vejci.

 

3) Oloupaná jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky.

 

4) Silný alobal na gril potřeme máslem.

 

5) Polovinu krajíců vánočky namáčíme do mléka s vejci a poklademe na alobal potřený máslem. Potřeme vyšlehaným tvarohem, poklademe plátky jablek a rozinkami máčenými v pálence. Pálenku uchováme na flambování.

 

6) Poklademe zbylými krajíci vánočky namočené v mléce s vejci. Navrch přidáme kousky másla a důkladně zabalíme do alobalu.

 

7) Na mírném žáru na grilu opékáme žemlovku z každé strany nejméně 15 minut.

 

8) V misce vyšleháme sníh z bílků se zbylou lžící medu.

 

9) Hotovu žemlovku rozbalíme a její povrch poklademe sněhem z bílků. Rozhrábneme popel v grilu a mezi dva valy žhavých uhlíků vložíme žemlovku v alobalu tak, aby pod ní žádné uhlí nezůstalo a aby vítr hnal žár z uhlíků přes povrch žemlovky, a zapekl tak sníh z bílků dozlatova. V hrnku nahřejeme hruškovici a zapálenou hruškovicí poléváme sníh z bílků. Podáváme horkou na závěr grilování.

 

Dobrou chuť! 

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
4 porce
Ingredience
Starší vánočka
8 plátek
Ovčí BIO tvaroh
250 g
Med
5 lžíce
Ovčí BIO mléko
0,5 l
BIO jablko
3 ks
BIO máslo
100 g
BIO vejce
6 ks
Rozinky máčené v hruškovici
2 lžíce
Silnější alobal na grilování
1 ks

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Kahomar
Kahomar 9. 1. 2020

žemlovku budu dělat dnes, jen takovou obyčejnější...

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 23. 11. 2019

vyzkouším

Odpovědět
Jasper
Jasper 25. 7. 2019

Bio ovcí tvaroh jsem ještě nejedla

Odpovědět
hudlenka
hudlenka 5. 7. 2019

žemlovku mám ráda...

Odpovědět
Lucie89
Lucie89 2. 7. 2019

zajímavé zkusím

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 000
žen v průměru na jedné akci v OC
2 922
testovaných produktů
87 394
registrovaných inspirativních žen
165 073
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.