Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

avatar
Tomáš Nosek
Vloženo 17. 9. 2019
Líbí se mi
30 min.
Příprava
5 min.
Vaření
2 porce
Ingredience
jemné ovesné vločky s klíčky
1 hrnek
vlažná voda nebo rostlinné mléko
1 hrnek
skořice
vanilka
sušené brusinky
2 lžíce
čerstvé ovoce na servírování
oříšky a semínka
oříškové či kokosové máslo
1 lžíce
hroznový sirup na oslazení

Fermentovaná snídaňová kaše

avatar
Tomáš Nosek
Vloženo 17. 9. 2019
Líbí se mi
Fermentovaná snídaňová kaše
30 min.
Příprava
5 min.
Vaření
2 porce
Ingredience
jemné ovesné vločky s klíčky
1 hrnek
vlažná voda nebo rostlinné mléko
1 hrnek
skořice
vanilka
sušené brusinky
2 lžíce
čerstvé ovoce na servírování
oříšky a semínka
oříškové či kokosové máslo
1 lžíce
hroznový sirup na oslazení

Fermentovaná snídaňová kaše

  1. Večer předem si dejte vločky do skleniček či do misky a zalijte je vlažnou vodou nebo rostlinným mlékem, přidejte všechny ostatní suroviny (doporučuju hroznový sirup od firmy slaskoukjidlu.cz), promíchejte, uzavřete  a nechce fermentovat přes noc. 

  2. Fermentace ovesných vloček by měla trvat 8 - 12 hodin. 

  3. Ráno můžete servírovat s čerstvým ovocem. V zimním období můžete ideálně kaši ohřát, ale dejte pozor na vysokou teplotu, aby se neznehodnotila většina potřebných laktobacilů. Ideálně ohřát do  40 stupňů. 

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
MajkaM
MajkaM 12. 10. 2019

mňam

Odpovědět
Lucka94
Lucka94 9. 10. 2019

Zdravá snídaně

Odpovědět
bzutka
bzutka 30. 9. 2019

dala bycj si

Odpovědět
avatar
Věra Zelenková 22. 9. 2019

To nemusím

Odpovědět
Majina
Majina 18. 9. 2019

veru zmeniť občas chuť nezaškodí-ani ráno.

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

2 922
testovaných produktů
85 664
registrovaných inspirativních žen
165 073
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.