Fazolovo-banánové brownies. Zdravý dezert, kterému neodoláte
- 230 g vařených červených fazolí (obvykle množství odpovídá 1 plechovce ve vodovém nálevu)
- 100 ml datlového sirupu
- 1 hodně zralý banán
- 200 ml (rostlinné) smetany
- 5 PL kokosového oleje
- 2 PL kakaového prášku (nebo karobu)
- špetku soli
- 1/2 ks kypřícího prášku do pečiva bez fosfátů
- 1 hrnek špaldové mouky
- Troubu předehřejte na 180 °C.
- Fazole přeceďte, propláchněte a nechte okapat.
- Do mixéru nasypte fazole, přidejte banán a zalijte smetanou, olejem a sirupem. Přisypte kakaový prášek se solí. Rozmixujte do hladké a krémové konzistence.
- Směs přelijte do mísy. Přisypte prosátou mouku s kypřícím práškem a dobře promíchejte.
- Formu vyložte pečícím papírem a těsto do ní přendejte. Vložte do trouby a pečte cca 20 - 25 minut. Před vyndáním proveďte test se špejlí. Pokud ji vytáhnete z moučníku suchou a čistou, máte pečeno.
- Nechte vychladit, nakrájejte na kostky a servírujte.