Fazolovo-banánové brownies. Zdravý dezert, kterému neodoláte

Vytisknout recept
Tento tmavý, sladký a neodolatelný moučník původem z Ameriky si právem vyslouží čestné místo mezi TOP dezerty. Dnes si ho můžete připravit snad ve stovkách variací, chutí i vůní. Základ mu však zůstal. Tím je tmavá barva a intenzivní sladkost.
Upečte si zdravou variantu bez cukru. Přesto bude výsledné brownies tak lahodné a podmanivé, že jeden kousek vám stačit nebude.
Sladkou chuť moučníku propůjčí banán společně s datlovým sirupem. 
Pohostíte 8 - 10 osob za méně než 1 hodinu přípravy a pečení!
 
Co budete potřebovat?
  • 230 g vařených červených fazolí (obvykle množství odpovídá 1 plechovce ve vodovém nálevu)
  • 100 ml datlového sirupu
  • 1 hodně zralý banán
  • 200 ml (rostlinné) smetany
  • 5 PL kokosového oleje
  • 2 PL kakaového prášku (nebo karobu)
  • špetku soli
  • 1/2 ks kypřícího prášku do pečiva bez fosfátů
  • 1 hrnek špaldové mouky
Formu o velikosti 25 x 25 cm a mixér.
 
Jak postupovat?
  1. Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. Fazole přeceďte, propláchněte a nechte okapat.
  3. Do mixéru nasypte fazole, přidejte banán a zalijte smetanou, olejem a sirupem. Přisypte kakaový prášek se solí. Rozmixujte do hladké a krémové konzistence.
  4. Směs přelijte do mísy. Přisypte prosátou mouku s kypřícím práškem a dobře promíchejte.
  5. Formu vyložte pečícím papírem a těsto do ní přendejte. Vložte do trouby a pečte cca 20 - 25 minut. Před vyndáním proveďte test se špejlí. Pokud ji vytáhnete z moučníku suchou a čistou, máte pečeno.
  6. Nechte vychladit, nakrájejte na kostky a servírujte.

230g - Vařené červené fazole
1ks - Hodně zralý banán
200ml - (Rostlinná) smetana
100ml - Datlový sirup
50ml - Kokosový olej
2lžíce - Kakaový prášek
1špetka - Sůl
1sklenička - Špaldová mouka
1/2ks - Kypřící prášek bez fosfátů
příprava - 15
vaření - 20-25
Kategorie Dezert
Uvařila JaroslavaFrančíková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account