Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Francis
Francis
Vloženo 5. 6. 2017
Líbí se mi
15 min.
Příprava
20-25 min.
Vaření
8 - 10 porcí
Ingredience
Vařené červené fazole
230 g
Hodně zralý banán
1 ks
(Rostlinná) smetana
200 ml
Datlový sirup
100 ml
Kokosový olej
50 ml
Kakaový prášek
2 lžíce
Sůl
1 špetka
Špaldová mouka
1 sklenička
Kypřící prášek bez fosfátů
1/2 ks

Fazolovo-banánové brownies. Zdravý dezert, kterému neodoláte

Francis
Francis
Vloženo 5. 6. 2017
Líbí se mi
Fazolovo-banánové brownies. Zdravý dezert, kterému neodoláte
15 min.
Příprava
20-25 min.
Vaření
8 - 10 porcí
Ingredience
Vařené červené fazole
230 g
Hodně zralý banán
1 ks
(Rostlinná) smetana
200 ml
Datlový sirup
100 ml
Kokosový olej
50 ml
Kakaový prášek
2 lžíce
Sůl
1 špetka
Špaldová mouka
1 sklenička
Kypřící prášek bez fosfátů
1/2 ks

Fazolovo-banánové brownies. Zdravý dezert, kterému neodoláte

Tento tmavý, sladký a neodolatelný moučník původem z Ameriky si právem vyslouží čestné místo mezi TOP dezerty. Dnes si ho můžete připravit snad ve stovkách variací, chutí i vůní. Základ mu však zůstal. Tím je tmavá barva a intenzivní sladkost.

Upečte si zdravou variantu bez cukru. Přesto bude výsledné brownies tak lahodné a podmanivé, že jeden kousek vám stačit nebude.

Sladkou chuť moučníku propůjčí banán společně s datlovým sirupem. 

Pohostíte 8 - 10 osob za méně než 1 hodinu přípravy a pečení!

 

Co budete potřebovat?

  • 230 g vařených červených fazolí (obvykle množství odpovídá 1 plechovce ve vodovém nálevu)
  • 100 ml datlového sirupu
  • 1 hodně zralý banán
  • 200 ml (rostlinné) smetany
  • 5 PL kokosového oleje
  • 2 PL kakaového prášku (nebo karobu)
  • špetku soli
  • 1/2 ks kypřícího prášku do pečiva bez fosfátů
  • 1 hrnek špaldové mouky

Formu o velikosti 25 x 25 cm a mixér.

 

Jak postupovat?

  1. Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. Fazole přeceďte, propláchněte a nechte okapat.
  3. Do mixéru nasypte fazole, přidejte banán a zalijte smetanou, olejem a sirupem. Přisypte kakaový prášek se solí. Rozmixujte do hladké a krémové konzistence.
  4. Směs přelijte do mísy. Přisypte prosátou mouku s kypřícím práškem a dobře promíchejte.
  5. Formu vyložte pečícím papírem a těsto do ní přendejte. Vložte do trouby a pečte cca 20 - 25 minut. Před vyndáním proveďte test se špejlí. Pokud ji vytáhnete z moučníku suchou a čistou, máte pečeno.
  6. Nechte vychladit, nakrájejte na kostky a servírujte.

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Zuzi.773
Zuzi.773 12. 8. 2018

super recept

Odpovědět
Klára Hrbáčová
Klára Hrbáčová 31. 1. 2018

Wow, to je kombinace

Odpovědět
Francis
Francis 1. 2. 2018

Netradiční, ale úžasná

smolda3
smolda3 11. 11. 2017

Upeču

Odpovědět
Kátfa
Kátfa 10. 11. 2017

Slávko jsem ráda, že Vás tu zase po dlouhé době vidím Vaše recepty nikdy nezklamou!

Odpovědět
Francis
Francis 10. 11. 2017

Děkuji, děkuji za milá slova. Jste zlatíčko

Siraellen
Siraellen 10. 11. 2017

výborné

Odpovědět
Francis
Francis 10. 11. 2017

Děkuji

ŽENY s.r.o. v číslech

1
žena na začátku (naše Eva)
3.
rok startujeme v novém
10
regionálních Pracoven ŽENY s.r.o.
3 000
žen v průměru na jedné akci v OC
84 959
registrovaných inspirativních žen
2 922
testovaných produktů
43 290
odeslaných produktů
165 073
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.