Bez černý právě dozrává - udělejte si výborný domací džem!

Vytisknout recept
Plody bezu sklízejte až těsně před prvními mrazíky na podzim, kdy je jejich barva černá – až tehdy jsou bobulky plně zralé. 
Omyjeme a přebereme bobulky černého bezu. Dáme do hrnce a přidáme koření a šťávu z citrónu. Necháme vařit, když se vypaří cca 1/3 vody přidám pektogel a cukr po částech. Necháme vařit 5 minut. Naplníme do sklenic uzavřeme a otočíme víčkem dolu. 
 
 
 O bezinkách se více dočtete zde (článek se otevře v novém okně).
1000g - Bobolí černého bezu
500g - Cukr
1ks - Pektogel
1ks - Hřebíček
ks - Citrónová šťáva
1ks - Skořice
příprava - --
vaření - 30
Kategorie Dezert
Uvařila TerezaNáhlovská

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account