Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Tereza N.
Tereza N.
Vloženo 29. 5. 2017
Líbí se mi
-- min.
Příprava
30 min.
Vaření
-- porcí
Ingredience
Bobolí černého bezu
1000 g
Cukr
500 g
Pektogel
1 ks
Hřebíček
1 ks
Citrónová šťáva
Skořice
1 ks

Bez černý právě dozrává - udělejte si výborný domací džem!

Tereza N.
Tereza N.
Vloženo 29. 5. 2017
Líbí se mi
Bez černý právě dozrává - udělejte si výborný domací džem!
-- min.
Příprava
30 min.
Vaření
-- porcí
Ingredience
Bobolí černého bezu
1000 g
Cukr
500 g
Pektogel
1 ks
Hřebíček
1 ks
Citrónová šťáva
Skořice
1 ks

Bez černý právě dozrává - udělejte si výborný domací džem!

Plody bezu sklízejte až těsně před prvními mrazíky na podzim, kdy je jejich barva černá – až tehdy jsou bobulky plně zralé. 

Omyjeme a přebereme bobulky černého bezu. Dáme do hrnce a přidáme koření a šťávu z citrónu. Necháme vařit, když se vypaří cca 1/3 vody přidám pektogel a cukr po částech. Necháme vařit 5 minut. Naplníme do sklenic uzavřeme a otočíme víčkem dolu. 

 

 

 O bezinkách se více dočtete zde (článek se otevře v novém okně).

-- min.
Příprava
30 min.
Vaření
-- porcí
Ingredience
Bobolí černého bezu
1000 g
Cukr
500 g
Pektogel
1 ks
Hřebíček
1 ks
Citrónová šťáva
Skořice
1 ks

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Jasper
Jasper 2. 9. 2019

To bude mňamka

Odpovědět
Zuzi.773
Zuzi.773 19. 8. 2018

dobré

Odpovědět
Amanda
Amanda 18. 9. 2017

Prima

Odpovědět
Asuka
Asuka 8. 9. 2017

Odpovědět
lemur
lemur 21. 8. 2017

Také jsem ho dělala. Je moc dobrý.

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

2 922
testovaných produktů
86 073
registrovaných inspirativních žen
165 073
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.