Dýňový koláč se sněhovou čepicí

Vytisknout recept
Těsto:
160 g hladké mouky
½ lžičky krupicového cukru
½ lžičky soli
115 g másla
 
Suroviny propracujeme v pevné těsto, které rozválíme na tenký plát a vyložíme jím koláčovou formu. Pečeme při 180 stupních cca 10 minut.
Na hotové těsto nalijeme náplň připravenou z dýně:
 
Dýňová náplň:
3 vejce
420 g dýňového pyré
340 g kondenzovaného mléka
165 g tmavého třtinového cukru
1 lžíce kukuřičného škrobu
1 Vanilkového cukru Vitana
1 lžička Perníkového koření Vitana
1/2 lžička Mletého zázvoru Vitana
Všechny suroviny smícháme v hladkou směs, nalijeme na upečený korpus ve formě a pečeme při 160 stupních dalších cca 45-50 minut.
Sněhová čepice:
4 bílky
200 g cukru krupice
Bílky a cukr šleháme ve vodní lázni v pevný sníh, který naneseme na koláč. Zprudka zapečeme při 200 stupních cca 3-5 minut.
160g - hladká mouka
1/2lžička - krupicový cukr
1/2lžička - sůl
115g - máslo
420g - dýňové pyré
340g - kondenzované mléko
165g - tmavý třtinový cukr
1lžíce - kukuřičný škrob
1ks - Vanilkový cukr Vitana
1lžička - Perníkového koření Vitana
1/2lžička - Mletý zázvor Vitana
4ks - bílek
200g - cukr krupice
3ks - vejce
příprava - 1
vaření - 1
Kategorie Dezert
Uvařila PetraVomelová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account