Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

lidule83
lidule83
Vloženo 2. 3. 2018
Líbí se mi
20 minut min.
Příprava
40 minut min.
Vaření
10 porcí
Ingredience
Polohrubá mouka
300 g
Hladká mouka
200 g
Máslo
80 g
Cukr moučka
70 g
Mléko
220 ml
Vejce
2 ks
Droždí
1 ks
Sůl
Skořice, cukr moučka, mleté ořechy, vanilkový cukr

Jak na domácí trdelník? Je to snadné!

lidule83
lidule83
Vloženo 2. 3. 2018
Líbí se mi
Jak na domácí trdelník? Je to snadné!
20 minut min.
Příprava
40 minut min.
Vaření
10 porcí
Ingredience
Polohrubá mouka
300 g
Hladká mouka
200 g
Máslo
80 g
Cukr moučka
70 g
Mléko
220 ml
Vejce
2 ks
Droždí
1 ks
Sůl
Skořice, cukr moučka, mleté ořechy, vanilkový cukr

Jak na domácí trdelník? Je to snadné!

Trdelníky nás lákají svou vůní už na každém jarmarku a málokdo jim odolá. 

Smícháme mouky, máslo, vejce, sůl, cukr, přidáme kvásek a necháme vykynout cca 35 minut. Těsto rozdělíme na dlouhé válečky a omotáme okolo trubiček pomazaných tukem, (nebo okolo zavařovacích skleniček. Ty obalíme alobalem bez něj by těsto nedrželo) a proužky těsta jimi obtočíme) a jemně těsto roztlačíme, aby se hezky roztáhlo. Pečeme na 170-180 stupňů na 20 minut.

Po vyjmutí trdelníku z trouby ještě chvíli počkáme, poté trdelník i s alobalem opatrně stáhneme ze sklenice. Alobal odstraníme a máme hotovo.

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Majina
Majina 16. 2. 2019

Trdelník je super,no asi tomu pravému Skalickému sa nevyrovná.

Odpovědět
Zuzi.773
Zuzi.773 19. 8. 2018

super

Odpovědět
KamilaK
KamilaK 3. 3. 2018

Odpovědět
Ivankaaaaa
Ivankaaaaa 3. 3. 2018

wau

Odpovědět
BuboMaJo
BuboMaJo 3. 3. 2018

Mnamky

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

1
žena na začátku (naše Eva)
3.
rok startujeme v novém
10
regionálních Pracoven ŽENY s.r.o.
3 000
žen v průměru na jedné akci v OC
84 929
registrovaných inspirativních žen
2 922
testovaných produktů
43 290
odeslaných produktů
165 073
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.