Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Miška optimistka
Miška optimistka
Vloženo 7. 3. 2017
Líbí se mi
50 min.
Příprava
20-30 min.
Vaření
14 porcí
Ingredience
Těsto: polohrubá mouka
70 g
solamyl
30 g
vejce
3 ks
umělé sladidlo
40 g
pudingový prášek - vanilkový
1/2 lžička
prášek do pečiva
1 lžička
Náplň a ozdoba: nízkotučný tvaroh 0,2%ní
50 g
žervé 0,2%ní
200 g
tekuté umělé sladidlo
1 lžička
citonová šťáva
2 lžíce
želatina
10 plátek
mandarinková šťáva
125 ml
vaječné bílky
4 ks
neslazené mandarinky kompot
340 g
tekuté umělé sladidlo do sněhu
1 lžička
hoblinky z DIA čokolády nejlépe hořké
1 lžíce

DIA ovocný dort - chutná tak, že nepoznáte rozdíl

Miška optimistka
Miška optimistka
Vloženo 7. 3. 2017
Líbí se mi
DIA ovocný dort - chutná tak, že nepoznáte rozdíl
50 min.
Příprava
20-30 min.
Vaření
14 porcí
Ingredience
Těsto: polohrubá mouka
70 g
solamyl
30 g
vejce
3 ks
umělé sladidlo
40 g
pudingový prášek - vanilkový
1/2 lžička
prášek do pečiva
1 lžička
Náplň a ozdoba: nízkotučný tvaroh 0,2%ní
50 g
žervé 0,2%ní
200 g
tekuté umělé sladidlo
1 lžička
citonová šťáva
2 lžíce
želatina
10 plátek
mandarinková šťáva
125 ml
vaječné bílky
4 ks
neslazené mandarinky kompot
340 g
tekuté umělé sladidlo do sněhu
1 lžička
hoblinky z DIA čokolády nejlépe hořké
1 lžíce

DIA ovocný dort - chutná tak, že nepoznáte rozdíl

Troubu předehřejeme na 175 °C (horkovzdušnou na 155 °C). Žloutky smícháme se 3 lžícemi horké vody, cukrem a pudinkovým práškem a ušleháme do pěny. Vmícháme polohrubou mouku prosátou se solamylem a práškem do pečiva. Do směsi vmícháme tuhý sníh z bílků. Hmotou naplníme formu (Ø 26 cm), vyloženou pečicím papírem a pečeme 25-30 minut. Vyjmeme z trouby a po vychladnutí korpus vodorovně rozpůlíme.

Připravíme náplň z tvarohu a žervé, tekutého sladidla a citrónové šťávy, které ušleháme do krému. Želatinu necháme změknout, rozmícháme ji v mandarinkové šťávě a smícháme s krémem. Ze dvou bílků ušleháme sníh a opatrně ho vmícháme do tvarohové hmoty.

Spodní polovinu korpusu dáme zpět do formy a uzavřeme ji. Na ni navršíme část krému a poklademe polovinou okapaných mandarinek. Navrch položíme druhou část korpusu a potřeme zbývající částí krému. Dort chladíme asi 3 hodiny.

Po ztuhnutí odstraníme okraj formy a poklademe mandarinkami. Ze zbylých bílků a tekutého sladidla ušleháme pevný sníh a dort jím ozdobíme. Sněhové kopečky posypeme čokoládovými hoblinkami.

 

Příjemné mlsání přeje

Miška optimistka

50 min.
Příprava
20-30 min.
Vaření
14 porcí
Ingredience
Těsto: polohrubá mouka
70 g
solamyl
30 g
vejce
3 ks
umělé sladidlo
40 g
pudingový prášek - vanilkový
1/2 lžička
prášek do pečiva
1 lžička
Náplň a ozdoba: nízkotučný tvaroh 0,2%ní
50 g
žervé 0,2%ní
200 g
tekuté umělé sladidlo
1 lžička
citonová šťáva
2 lžíce
želatina
10 plátek
mandarinková šťáva
125 ml
vaječné bílky
4 ks
neslazené mandarinky kompot
340 g
tekuté umělé sladidlo do sněhu
1 lžička
hoblinky z DIA čokolády nejlépe hořké
1 lžíce

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Jankkas
Jankkas 15. 5. 2020

Zaujímavý recept

Odpovědět
Duch
Duch 14. 5. 2020

Hezké

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 11. 4. 2020

super

Odpovědět
hudlenka
hudlenka 5. 4. 2020

Odpovědět
Jasper
Jasper 29. 8. 2019

Úžasný super recept

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
92 519
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.