
Troubu předehřejeme na 175 °C (horkovzdušnou na 155 °C). Žloutky smícháme se 3 lžícemi horké vody, cukrem a pudinkovým práškem a ušleháme do pěny. Vmícháme polohrubou mouku prosátou se solamylem a práškem do pečiva. Do směsi vmícháme tuhý sníh z bílků. Hmotou naplníme formu (Ø 26 cm), vyloženou pečicím papírem a pečeme 25-30 minut. Vyjmeme z trouby a po vychladnutí korpus vodorovně rozpůlíme.
Připravíme náplň z tvarohu a žervé, tekutého sladidla a citrónové šťávy, které ušleháme do krému. Želatinu necháme změknout, rozmícháme ji v mandarinkové šťávě a smícháme s krémem. Ze dvou bílků ušleháme sníh a opatrně ho vmícháme do tvarohové hmoty.
Spodní polovinu korpusu dáme zpět do formy a uzavřeme ji. Na ni navršíme část krému a poklademe polovinou okapaných mandarinek. Navrch položíme druhou část korpusu a potřeme zbývající částí krému. Dort chladíme asi 3 hodiny.
Po ztuhnutí odstraníme okraj formy a poklademe mandarinkami. Ze zbylých bílků a tekutého sladidla ušleháme pevný sníh a dort jím ozdobíme. Sněhové kopečky posypeme čokoládovými hoblinkami.
Příjemné mlsání přeje
Miška optimistka
Místo, kde můžeš psát a diskutovat
Zaujímavý recept
Hezké
super
Úžasný super recept