Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Li
Li
Vloženo 28. 9. 2021
Líbí se mi
10 min.
Příprava
60 min.
Vaření
16-17 palačinek porcí
Ingredience
NA TĚSTO
mouka pšeničná hladká 100 g
sůl 1 špetka
hnědý cukr 1 PL
vejce 2 ks velká
slunečnicový olej 1 PL do těsta
mléko 300 ml
pivo světlé 2 PL nemusí být
rostlinný olej na potírání pánve
NA POMERANČOVÝ KARAMEL
máslo 100 g
hnědý cukr 100 g
pomerančová šťáva 150 ml čerstvá
sušená pomerančová kůra 2 ČL strouhaná
citronová kůra 1 ČL jemně strouhaná
pomerančový likér 3 PL nejlépe Grand Marnier
koňak 2 PL

Crepes Suzette

Li
Li
Vloženo 28. 9. 2021
Líbí se mi
Crepes Suzette
10 min.
Příprava
60 min.
Vaření
16-17 palačinek porcí
Ingredience
NA TĚSTO
mouka pšeničná hladká 100 g
sůl 1 špetka
hnědý cukr 1 PL
vejce 2 ks velká
slunečnicový olej 1 PL do těsta
mléko 300 ml
pivo světlé 2 PL nemusí být
rostlinný olej na potírání pánve
NA POMERANČOVÝ KARAMEL
máslo 100 g
hnědý cukr 100 g
pomerančová šťáva 150 ml čerstvá
sušená pomerančová kůra 2 ČL strouhaná
citronová kůra 1 ČL jemně strouhaná
pomerančový likér 3 PL nejlépe Grand Marnier
koňak 2 PL

Crepes Suzette

Palačinky podle Suzette jste kdysi mohli najít na menu snad všech světových restaurací. Je načase vrátit tuhle lahůdku na výsluní!

 

1Mouku prosijte se solí do mísy, vsypte cukr. Uprostřed udělejte důlek, vlijte do něj vejce, olej a dvě lžíce mléka. Vařečkou prošlehejte základ těsta dohladka. Pomalu přilévejte další mléko a stále míchejte, aby směs zůstala hladká. Potom vlijte – už nemusíte tak pomalu – zbylé mléko; výsledná směs by měla připomínat (dvanáctiprocentní) smetanu. Pokud chcete, můžete nakonec přilít pivo.

2Rozehřejte pánev (nejlépe o průměru 15 cm, což odpovídá klasickému průměru palačinek). Těsto na ni nalévejte nejlépe z naběračky s hubičkou nebo ze džbánku; na jednu palačinku by měly stačit dvě a půl lžíce těstíčka. Krouživým pohybem ho stejnoměrně rozestřete po dnu pánve. Jakmile palačinka zezlátne, což trvá asi 15 vteřin, obraťte ji a opékejte po druhé straně tak půl minuty, až na ní naskáčou typické hnědé puchýřky.

 

3Palačinku nechte sklouznout na talíř a pánev vytřete ubrouskem namočeným v oleji. Pak už jen smažte další, dokud nespotřebujete všechno těstíčko. Hotové palačinky pokládejte na talíři na sebe.

4Připravte pomerančový karamel: Na mírném plameni zahřejte hlubokou pánev nebo širší kastrol a za občasného promíchání v něm rozpusťte máslo spolu s cukrem. Jakmile se cukr začne rozpouštět, zvyšte plamen a pokračujte, dokud směs nezačne bublat, hnědnout a karamelizovat. Trvá to asi čtyři minuty; až ke konci občas promíchejte. Vlijte pomerančovou šťávu, přidejte strouhanou kůru a nechte ještě tři až čtyři minuty probublávat, aby vše zhoustlo. Přilijte alkohol, pár vteřin prohřejte a snižte plamen.

 

5Do karamelu vložte palačinku a pomocí vidličky ji v něm pěkně ‚vykoupejte‘. Složte do šátečku a podávejte.

 

 

10 min.
Příprava
60 min.
Vaření
16-17 palačinek porcí
Ingredience
NA TĚSTO
mouka pšeničná hladká 100 g
sůl 1 špetka
hnědý cukr 1 PL
vejce 2 ks velká
slunečnicový olej 1 PL do těsta
mléko 300 ml
pivo světlé 2 PL nemusí být
rostlinný olej na potírání pánve
NA POMERANČOVÝ KARAMEL
máslo 100 g
hnědý cukr 100 g
pomerančová šťáva 150 ml čerstvá
sušená pomerančová kůra 2 ČL strouhaná
citronová kůra 1 ČL jemně strouhaná
pomerančový likér 3 PL nejlépe Grand Marnier
koňak 2 PL

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
MikiVod
MikiVod 12. 10. 2021

to zní zajímavě, musí být výborné

Odpovědět
Lucka94
Lucka94 1. 10. 2021

Palačinky s pivem, hmm

Odpovědět
ohnivázenaMagdalena
ohnivázenaMagdalena 1. 10. 2021

Mńam...pomerančový karamel je lahůdka.

Odpovědět
Siraellen
Siraellen 30. 9. 2021

to musí být dobrota

Odpovědět
hudlenka
hudlenka 29. 9. 2021

úplně tu vůni cítím, musí to být dobrota

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
101 463
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.