Creme brulée

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 30 minutes
Čas vaření 15 minutes
Uvařila PetraHorníková

Ingredience

  • 0,5 l Smetana min. 30%
  • 80 g Cukr krupice
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 6 ks Žloutky
  • Třtinový cukr

Instrukce

  • lasický francouzský dezert je jednodušší, než vypadá. Přesvědčila nás o tom Petra H. Děkujeme!
    Postup přípravy
    vanilkový lusk podélně nařízneme a špičkou nože vyjmeme dreň, tu přidáme ke smetaněsmetanu vaříme s cukrem a vanilkou (vaříme i prázdný vanilkový lusk) k bodu varu, vypneme sporák, vyjmeme lusk a necháme směs zchladnoutzašleháme postupně všechny žloutky (nejlépe ručně) - POZOR ! - nešlehat do pěny, vznikly by bublinky a ty nejsou žádoucísměs vlijeme do mističekmističky vyskládáme na hlubší plech s vodní lázní (teplá voda cca do poloviny až ¾ mističek)pečeme v předehřáté troubě cca 12 minut při 130 stupních Celsia (délka pečení podle velikosti misek, může být i 30 minut)poté, co směs ztuhne, vyjmeme z trouby a necháme zchladnoutpovrch posypeme lehce cukrem (bílý x hnědý v poměru 1:1) a flambovací pistolí jej zkaramelizujeme (vytvoříme krustu). Veškerý cukr se musí rozpustit. Dáváme pozor, abychom jej nespálili. JDE TO RYCHLE !Pokud nemáme flambovací pistoli, můžeme nechat cukr zkaramelizovat v troubě pod grilem. Rychle a krátce, aby se krém příliš neprohřál.zdobíme lístky máty, příp. čerstvým ovocem
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account