Čokoládový muffin. Dokonalé potěšení pro všechny vaše smysly

Vytisknout recept
Znáte něco lahodnějšího, než teplý kousek křehkého těsta zalitého neodolatelně sladkou čokoládou? Pravé potěšení pro všechny smyslové pohárky. Uklidní, navodí pocit blaha a naprostého odevzdání. Voní po čokoládě, citrusech a medu.
Vyzoušejte a už nikdy nebudete chtít kupované.
 
Na 8 dokonalých kousků si připravte:
  • 2 vajíčka 
  • 10 PL medu
  • 1 ks limeta (kůra i šťáva)
  • 1 ČL BIO pomerančová kůra
  • 300 g hladké mouky (Z jiného těsta cukrárenská)
  • Špetka soli
  • 2 a ½ ČL kypřícího prášku bez fosfátů (např. Amylon)
  • 2 PL kakaového prášku
  • 200 ml (kokosového) mléka
  • 5 PL kokosového oleje
  • 50 g tmavé čokolády na povrch
Postup přípravy:
  1. Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. Oddělte bílky od žloutků, přidejte vymačkanou limetkovou šťávu a vyšlehejte z nich tuhý sníh.
  3. Žloutky v míse ušlehejte s medem do pěny.
  4. Osolte, přilijte mléko, olej a promíchejte.
  5. Přisypte kakaový prášek spolu s moukou a kypřícím práškem. Přidejte kůru z citrusů.
  6. Zlehka vmíchejte tuhý sníh.
  7. Naplňte formu na muffiny nebo pevné papírové košíčky.
  8. Vložte do trouby na cca 20 minut.
  9. Poté opatrně vysuňte na okraj trouby a na každý muffin položte kostičku čokolády.
  10. Vraťte zpět a dopečte.
Dobrou chuť a lahodné potěšení z každého sousta.
2ks - Vajíčka
300g - Hladká mouka (Z jiného těsta)
10lžíce - Med
1ks - Limetka (kůra i šťáva)
1špetka - Sůl
2 a 1/2lžička - Kypřící prášek bez fosfátů
2lžíce - Kakaový prášek
200ml - Mléko (kokosové)
5lžíce - Kokosový olej
50g - Tmavá čokoládová poleva
příprava - 15
vaření - 30-35
Kategorie Dezert
Uvařila JaroslavaFrančíková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account