Čokoládový muffin. Dokonalé potěšení pro všechny vaše smysly
- 2 vajíčka
- 10 PL medu
- 1 ks limeta (kůra i šťáva)
- 1 ČL BIO pomerančová kůra
- 300 g hladké mouky (Z jiného těsta cukrárenská)
- Špetka soli
- 2 a ½ ČL kypřícího prášku bez fosfátů (např. Amylon)
- 2 PL kakaového prášku
- 200 ml (kokosového) mléka
- 5 PL kokosového oleje
- 50 g tmavé čokolády na povrch
- Troubu předehřejte na 180 °C.
- Oddělte bílky od žloutků, přidejte vymačkanou limetkovou šťávu a vyšlehejte z nich tuhý sníh.
- Žloutky v míse ušlehejte s medem do pěny.
- Osolte, přilijte mléko, olej a promíchejte.
- Přisypte kakaový prášek spolu s moukou a kypřícím práškem. Přidejte kůru z citrusů.
- Zlehka vmíchejte tuhý sníh.
- Naplňte formu na muffiny nebo pevné papírové košíčky.
- Vložte do trouby na cca 20 minut.
- Poté opatrně vysuňte na okraj trouby a na každý muffin položte kostičku čokolády.
- Vraťte zpět a dopečte.