Čokoládový koláč. Sladké potěšení pro vaše chuťové pohárky

Vytisknout recept
Ujíždíte na čokoládových pochoutkách? Pak si nenechte ujít recept na snadný čokoládový koláč, kterým své chuťové pohárky rozmazlíte a navíc si pochutnáte.
Co budete potřebovat na jeho výrobu?
  • 220 g špaldové mouky (komu přijde příliš hutná, může ji zaměnit za cukrárenskou Z jiného těsta)
  • 150 g třtinového cukru
  • 1 kypřící prášek bez fosfátů (Amylon)
  • 4 vajíčka
  • špetku soli
  • 100 g tmavé čokolády (na vaření)
  • 1 ČL BIO pomerančové sušené kůry
  • 100 g rozehřátého kokosového oleje
  • 100 ml (kokosové) smetany (Alpro)
  • 50 g čokoládových bílých chipsů 
  • 120 g tmavé polevy
  • 4 PL kokosových chipsů na posypání povrchu (zvolit můžete i strouhaný nebo jakékoliv cukrárenské zdobení dle vaší fantazie)
 
A jak dál?
  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Kulatou formu o průměru 30 cm vyložte pečícím papírem anebo vystříkejte tukovým sprejem.
  3. Nejprve si rozehřejte ve vodní lázni čokoládu do tekuté konzistence.
  4. Bílky oddělte od žloutků a vyšlehejte z nich tuhý sníh. Odložte stranou.
  5. Žloutky utřete s cukrem do lehké pěny. Přilijte rozpuštěnou čokoládu a dobře spojte.
  6. Ke směsi přidejte rozehřátý kokosový olej se smetanou a opět smíchejte do hladké textury.
  7. Osolte, přisypte prosátou mouku s kypřícím práškem a pomerančovou kůrou. Zamíchejte.
  8. Přisypte bílé čoko chipsy.
  9. Nakonec zlehka vmíchejte tuhý sníh.
  10. Těsto přelijte do formy a vložte na cca 50 - 55 minut do trouby péci.
  11. Před samotným vyndáním proveďte test se špejlí. Pokud ji vytáhnete suchou a čistou, máte hotovo.
  12. Moučník nechte vychladit.
  13. Tmavou polevu rozpusťte ve vodní lázni. Pokud se vám bude zdát příliš hustá, jednoduše ji rozřeďte pár kapkami kokosového oleje.
  14. Natřete na povrch koláče a zasypte zdobením.
  15. Nechte vychladit a servírujte. 
Báječně se hodí k ledové kávě a pravému řeckému Frappé.
 
 
 
220g - Špaldová mouka (můžete zaměnit za cukrárenskou Z jiného těsta)
150g - Třtinový cukr
4ks - Vajíčka
100g - Tmavá hořká čokoláda
1špetka - Sůl
100g - Rozehřátý kokosový olej
100ml - (Kokosová) smetana
1ks - Kypřící prášek bez fosfátů
1lžička - Sušená BIO pomerančová kůra
50g - Čokoládové chipsy bílé
120g - Tmavá poleva
4lžíce - Kokosové chipsy na posypání
příprava - 20
vaření - 50-55
Kategorie Dezert
Uvařila JaroslavaFrančíková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account