Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Francis
Francis
Vloženo 16. 6. 2017
Líbí se mi
20 min.
Příprava
50-55 min.
Vaření
10-12 porcí
Ingredience
Špaldová mouka (můžete zaměnit za cukrárenskou Z jiného těsta)
220 g
Třtinový cukr
150 g
Vajíčka
4 ks
Tmavá hořká čokoláda
100 g
Sůl
1 špetka
Rozehřátý kokosový olej
100 g
(Kokosová) smetana
100 ml
Kypřící prášek bez fosfátů
1 ks
Sušená BIO pomerančová kůra
1 lžička
Čokoládové chipsy bílé
50 g
Tmavá poleva
120 g
Kokosové chipsy na posypání
4 lžíce

Čokoládový koláč. Sladké potěšení pro vaše chuťové pohárky

Francis
Francis
Vloženo 16. 6. 2017
Líbí se mi
Čokoládový koláč. Sladké potěšení pro vaše chuťové pohárky
20 min.
Příprava
50-55 min.
Vaření
10-12 porcí
Ingredience
Špaldová mouka (můžete zaměnit za cukrárenskou Z jiného těsta)
220 g
Třtinový cukr
150 g
Vajíčka
4 ks
Tmavá hořká čokoláda
100 g
Sůl
1 špetka
Rozehřátý kokosový olej
100 g
(Kokosová) smetana
100 ml
Kypřící prášek bez fosfátů
1 ks
Sušená BIO pomerančová kůra
1 lžička
Čokoládové chipsy bílé
50 g
Tmavá poleva
120 g
Kokosové chipsy na posypání
4 lžíce

Čokoládový koláč. Sladké potěšení pro vaše chuťové pohárky

Ujíždíte na čokoládových pochoutkách? Pak si nenechte ujít recept na snadný čokoládový koláč, kterým své chuťové pohárky rozmazlíte a navíc si pochutnáte.

Co budete potřebovat na jeho výrobu?

  • 220 g špaldové mouky (komu přijde příliš hutná, může ji zaměnit za cukrárenskou Z jiného těsta)
  • 150 g třtinového cukru
  • 1 kypřící prášek bez fosfátů (Amylon)
  • 4 vajíčka
  • špetku soli
  • 100 g tmavé čokolády (na vaření)
  • 1 ČL BIO pomerančové sušené kůry
  • 100 g rozehřátého kokosového oleje
  • 100 ml (kokosové) smetany (Alpro)
  • 50 g čokoládových bílých chipsů 
  • 120 g tmavé polevy
  • 4 PL kokosových chipsů na posypání povrchu (zvolit můžete i strouhaný nebo jakékoliv cukrárenské zdobení dle vaší fantazie)

 

A jak dál?

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Kulatou formu o průměru 30 cm vyložte pečícím papírem anebo vystříkejte tukovým sprejem.
  3. Nejprve si rozehřejte ve vodní lázni čokoládu do tekuté konzistence.
  4. Bílky oddělte od žloutků a vyšlehejte z nich tuhý sníh. Odložte stranou.
  5. Žloutky utřete s cukrem do lehké pěny. Přilijte rozpuštěnou čokoládu a dobře spojte.
  6. Ke směsi přidejte rozehřátý kokosový olej se smetanou a opět smíchejte do hladké textury.
  7. Osolte, přisypte prosátou mouku s kypřícím práškem a pomerančovou kůrou. Zamíchejte.
  8. Přisypte bílé čoko chipsy.
  9. Nakonec zlehka vmíchejte tuhý sníh.
  10. Těsto přelijte do formy a vložte na cca 50 - 55 minut do trouby péci.
  11. Před samotným vyndáním proveďte test se špejlí. Pokud ji vytáhnete suchou a čistou, máte hotovo.
  12. Moučník nechte vychladit.
  13. Tmavou polevu rozpusťte ve vodní lázni. Pokud se vám bude zdát příliš hustá, jednoduše ji rozřeďte pár kapkami kokosového oleje.
  14. Natřete na povrch koláče a zasypte zdobením.
  15. Nechte vychladit a servírujte. 

Báječně se hodí k ledové kávě a pravému řeckému Frappé.

 

 

 

20 min.
Příprava
50-55 min.
Vaření
10-12 porcí
Ingredience
Špaldová mouka (můžete zaměnit za cukrárenskou Z jiného těsta)
220 g
Třtinový cukr
150 g
Vajíčka
4 ks
Tmavá hořká čokoláda
100 g
Sůl
1 špetka
Rozehřátý kokosový olej
100 g
(Kokosová) smetana
100 ml
Kypřící prášek bez fosfátů
1 ks
Sušená BIO pomerančová kůra
1 lžička
Čokoládové chipsy bílé
50 g
Tmavá poleva
120 g
Kokosové chipsy na posypání
4 lžíce

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Maruš11
Maruš11 24. 11. 2019

vyzkouším

Odpovědět
Jasper
Jasper 31. 8. 2019

Skvělý recept

Odpovědět
Zuzi.773
Zuzi.773 20. 8. 2018

super

Odpovědět
Klára Hrbáčová
Klára Hrbáčová 11. 7. 2017

Vypadá to hodně zajímavě. Recept si určitě opíšu a vyzkouším

Odpovědět
Francis
Francis 11. 7. 2017

Super ať se povede a chutná

evionka
evionka 18. 6. 2017

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

2 922
testovaných produktů
86 643
registrovaných inspirativních žen
165 073
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.