Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Francis
Francis
Vloženo 7. 7. 2017
Líbí se mi
20 min.
Příprava
20 min.
Vaření
4-6 porce
Ingredience
Špaldová mouka (můžete zaměnit za cukrárenskou Z jiného těsta)
3/4 hrnek
(Rostlinné) mléko
300 ml
Kakaový prášek
1 lžíce
Vajíčka
2 ks
Strouhaná kůra z BIO citronu
1 ks
Med
2 lžíce
Sůl
1 špetka
Olej na smažení
50 ml
Pařížská smetana ke šlehání (250 ml)
1 ks
Čerstvé ovoce (maliny, rybíz, angrešt...)
1 hrnek
Vlašské ořechy
4 lžíce

Čokoládové palačinky. Pravé a hravé potěšení v čase prázdnin

Francis
Francis
Vloženo 7. 7. 2017
Líbí se mi
Čokoládové palačinky. Pravé a hravé potěšení v čase prázdnin
20 min.
Příprava
20 min.
Vaření
4-6 porce
Ingredience
Špaldová mouka (můžete zaměnit za cukrárenskou Z jiného těsta)
3/4 hrnek
(Rostlinné) mléko
300 ml
Kakaový prášek
1 lžíce
Vajíčka
2 ks
Strouhaná kůra z BIO citronu
1 ks
Med
2 lžíce
Sůl
1 špetka
Olej na smažení
50 ml
Pařížská smetana ke šlehání (250 ml)
1 ks
Čerstvé ovoce (maliny, rybíz, angrešt...)
1 hrnek
Vlašské ořechy
4 lžíce

Čokoládové palačinky. Pravé a hravé potěšení v čase prázdnin

Čas prázdnin a horkých letních dnů je v plném proudu. Pokud také dumáte a vymýšlíte, co rychlého a lehkého připravit svým dětem a přitom si dosytosti užívat sluníčka, pak je tento recept určitě pro vás. Palačinky jsou tím pravým pokrmem, kterým nikdy nešlápnete vedle. Pochutnají si na nich jak děti, tak i mlsné jazýčky dospělých.

Sladkým palačinkám plněným Pařížskou šlehačkou a čerstvým letním ovocem nelze odolat. Jsou snadné, rychlé a vydatné. Když do těsta přidáte kakao, budou o to víc lákavější a křupavější.

Co budete potřebovat na 4 - 6 porcí?

  • 3/4 hrnku špaldové mouky (komu příliš nelahodí, nechť ji zamění za klasickou bílou)
  • 300 ml (rostlinného) mléka
  • 1 PL kakaového prášku
  • 2 vajíčka
  • strouhanou kůru z 1 BIO citronu
  • 2 PL medu
  • špetku soli
  • 4 PL nasekaných vlašských ořechů

Ještě pánvičku s nepřilnavým povrchem a trochu oleje na smažení.

Na náplň pak 250 ml Pařížské smetany a 1 hrnek čerstvého sezónního ovoce (maliny, ostružiny, rybíz, angrešt...)

V mléce rozkvedlejte vajíčka. Přidejte med, sůl a kůru. Zamíchejte a po částech sypte mouku s kakaovým práškem. Vyšlehejte do hladkého vláčného těsta, které nechte chvilku odpočinout.

Na rozpálené pánvičce potřené olejem osmažte dozlatova 8 - 10 kousků palačinek (záleží na průměru pánve).

Vyšlehanou Pařížskou šlehačkou do husté krémové pěny plňte palačinky, zdobte ovocem a zasypávejte vlašskými ořechy.

Můj tip: pro ještě šťavnatější a přitažlivější chuť každou palačinku potřete slabou vrstvou rybízového džemu.

Dobrou chuť a příjemný gurmánský zážitek!

 

 

 

 

 

 

20 min.
Příprava
20 min.
Vaření
4-6 porce
Ingredience
Špaldová mouka (můžete zaměnit za cukrárenskou Z jiného těsta)
3/4 hrnek
(Rostlinné) mléko
300 ml
Kakaový prášek
1 lžíce
Vajíčka
2 ks
Strouhaná kůra z BIO citronu
1 ks
Med
2 lžíce
Sůl
1 špetka
Olej na smažení
50 ml
Pařížská smetana ke šlehání (250 ml)
1 ks
Čerstvé ovoce (maliny, rybíz, angrešt...)
1 hrnek
Vlašské ořechy
4 lžíce

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Duch
Duch 15. 5. 2020

mnam

Odpovědět
Jankkas
Jankkas 15. 5. 2020

Zaujímavý recept

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 24. 11. 2019

vyzkouším

Odpovědět
Jasper
Jasper 1. 9. 2019

Opět naprosto dokonale

Odpovědět
Zuzi.773
Zuzi.773 19. 8. 2018

parádne

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
91 451
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.