Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Marsha
Marsha
Vloženo 13. 7. 2013
Líbí se mi
10 minut min.
Příprava
30 minut min.
Vaření
25 porcí
Ingredience
Hořká čokoláda - 60% a více
200 g
Smetana na šlehání
120 ml
Máslo
50 g
Cukr
50 g
Holandské kakao na obalení
Papírové košíčky

Čokoládové lanýže (Truffles)

Marsha
Marsha
Vloženo 13. 7. 2013
Líbí se mi
Čokoládové lanýže (Truffles)
10 minut min.
Příprava
30 minut min.
Vaření
25 porcí
Ingredience
Hořká čokoláda - 60% a více
200 g
Smetana na šlehání
120 ml
Máslo
50 g
Cukr
50 g
Holandské kakao na obalení
Papírové košíčky

Čokoládové lanýže (Truffles)

Další z tipů v sekci UVAŘ plný čokolády, který stojí za hřích! Marsho, děkujeme za příspěvek!

Začneme tím, že si do misky nalámeme (nastrouháme) čokoládu. Čím kvalitnější čokoláda, tím lepší. Lze dělat i z mléčné či bílé čokolády, podle toho upravíme i množství cukru. Třeba do lanýžů z bílé čokolády nedávám cukr vůbec nebo jen trochu vanilkového pro chuť.

Smetanu, máslo a cukr necháme na středním ohni ohřát. Ve chvíli, kdy je máslo i cukr rozpuštěný, odstavíme a směsí zalijeme čokoládu. Rychle vymícháme, dokud se nerozpustí čokoláda a směs není krásně hladká. Použijte opravdu máslo, ne margarín! Do smetany lze přidat i vanilkový lusk

Směs dejte chladit do ledničky. Doba tuhnutí se pohybuje od 3 hodiny po 1-2 dny, opět podle čokolády. Hořká tuhne rychleji, nechávám to většinou přes noc.

Připravíme si do misky kakao (mandle, kokos, fantazii se meze nekladou) na obalování. Ztuhlou hmotu rychle tvarujeme na kousky. Jde to dobře lžičkou, pravidelné tvary nejsou podmínkou. Každý kousek obalíme v kakau, dáme do papírového košíčku a pak dáme všechno znovu vychladit. Je potřeba pracovat rychle, dokud je hmota tuhá, pak už to nejde vůbec. 

V lednici vydrží cca týden, jestli u někoho z vás vydrží tak dlouho, dejte vědět!

Tento recept je základní, vznikl kombinací několika receptů z internetu. Dá se hrozně jednoduše měnit podle chutí, lze přidávat různé příchutě, experimentovat s čokoládou. Ale vždycky je to hrozně dobré! 

10 minut min.
Příprava
30 minut min.
Vaření
25 porcí
Ingredience
Hořká čokoláda - 60% a více
200 g
Smetana na šlehání
120 ml
Máslo
50 g
Cukr
50 g
Holandské kakao na obalení
Papírové košíčky

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
_Adél_
_Adél_ 27. 5. 2020

Odpovědět
Jankkas
Jankkas 17. 5. 2020

Zaujímavý recept

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 8. 4. 2020

nádhera

Odpovědět
Doneyel
Doneyel 28. 2. 2019

Vyskousim

Odpovědět
Majina
Majina 17. 2. 2019

iste vyskúšam.

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
90 328
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.