Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Smart Dress
Smart Dress
Vloženo 23. 4. 2017
Líbí se mi
20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
3-4 porce
Ingredience
rohlíky
4 ks
jablka
2 ks
plnotučný tvaroh
1 ks
vejce celé
3 ks
vanilkový cukr
2 ks
skořicový cukr
1 ks
skořice
4 lžička
rum
1 lžíce
máslo
20 g
mléko plnotučné
400 ml

Co s tvrdými rohlíky? Žemlovku s jablky a tvarohem jako teplý dezert pro letošní studené jaro.

Smart Dress
Smart Dress
Vloženo 23. 4. 2017
Líbí se mi
Co s tvrdými rohlíky? Žemlovku s jablky a tvarohem jako teplý dezert pro letošní studené jaro.
20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
3-4 porce
Ingredience
rohlíky
4 ks
jablka
2 ks
plnotučný tvaroh
1 ks
vejce celé
3 ks
vanilkový cukr
2 ks
skořicový cukr
1 ks
skořice
4 lžička
rum
1 lžíce
máslo
20 g
mléko plnotučné
400 ml

Co s tvrdými rohlíky? Žemlovku s jablky a tvarohem jako teplý dezert pro letošní studené jaro.

Po Velikonocích nám zbylo pár rohlíků, které se už nevešly do velikonoční nádivky. A tak se tento týden báječně hodily pro přípravu žemlovky. Hodí se jako sladký oběd anebo teplý dezert.

ŽEMLOVKA S TVAROHEM A JABLKY

(pro 3-4 osoby)

4 rohlíky (ideálně tvrdé, samozřejmě neslané)

2 menší jablka

1 balení plnotučného tvarohu

3 vejce

400 ml plnotučného mléka

2 vanilkové cukry

1 skořicový cukr (nepoužije se celý) nebo mletá skořice – cca 4 lžičky

1 lžíce rumu (není nutné)

máslo na vymazání zapékací mísy a pár vloček na pokladení před pečením

 

Rohlíky nakrájím na středně silná kolečka. V mléce si rozšlehám 2 vejce a 2 vanilkové cukry. Rohlíky do něj namočím a nechám nasáknout.

Jablka oloupu, zbavím jádřinců a nakrájím na čtvrtky a následně na tenké plátky.

Tvaroh rozmíchám se 1 vejcem a 1 vanilkovým cukrem dohladka a případně 1 lžící rumu (není nutné).

Menší zapékací misku vymažu máslem a začnu vrstvit – nejdříve kolečka rohlíků, následně tvaroh, pak jablka. Potom posypu skořicovým cukrem. Pokud chci omezit cukr, stačí posypat jen skořicí. Následně zase vrstva tvarohu a jablek, skořicový cukr nebo skořici a nahoru potom vrstva koleček rohlíků. Horní vrstvu pak ještě zlehka posypu skořicovým cukrem a několika vločkami másla po celém povrchu.

IMG_2738

 

Dám péct do rozpálené trouby na 180 stupňů cca na 30 minut. Jakmile jsou rohlíky zlaté a žemlovka jakoby „vyběhne“, je hotová.

IMG_2739

Nechám chvilku odstát a podávám vlažnou, posypanou lehce moučkovým cukrem.

IMG_2743

 

TIP:  když čekám návštěvu, mohu takto připravit žemlovku do jednotlivých porcí – žemlovku dám do zapékacích mističek – kokotek – a každý má svoji porci. Vypadá to dobře a je to velmi snadné na přípravu!

 

Více nejen receptů na www.honeyfood.cz

 

foto: Lucie Pomijová

20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
3-4 porce
Ingredience
rohlíky
4 ks
jablka
2 ks
plnotučný tvaroh
1 ks
vejce celé
3 ks
vanilkový cukr
2 ks
skořicový cukr
1 ks
skořice
4 lžička
rum
1 lžíce
máslo
20 g
mléko plnotučné
400 ml

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Jankkas
Jankkas 15. 5. 2020

Zaujímavý recept

Odpovědět
Duch
Duch 15. 5. 2020

nemusím

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 11. 4. 2020

super žemlovku mám ráda

Odpovědět
Jasper
Jasper 30. 8. 2019

Prima klasika taková se u nás dělala vždycky v pátek

Odpovědět
Zuzi.773
Zuzi.773 19. 8. 2018

mňam

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
91 525
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.