Citronovo-tvarohová buchta

Vytisknout recept
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, pak vmícháme změklé máslo (lze i částečně rozpuštěné), tvaroh (pokojová teplota), jemně nastrouhanou citronovou kůru a šťávu z jednoho citronu, mouku smíchanou s práškem do pečiva a vše dobře promícháme.
Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto krémové konzistence dáme do připravené formy: vyšší pekáček, dortová forma...a rovnoměrně uhladíme.
Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů dorůžova, vyzkoušíme špejlí. Po vychladnutí můžeme posypat moučkovým cukrem nebo polít citronovou polevou.

250g - Měkký tvaroh
3ks - Vejce
200g - Máslo
1ks - Citron
270g - Polohrubá mouka
1ks - Vanilkový cukr
220g - Cukr krupice
1ks - Prášek do pečiva
na vymazáníks - Tuk
ks - Citronová poleva nebo moučkový cukr na posypaní
příprava - 15
vaření - 40
Kategorie Dezert
Uvařila NikolaKokesova

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account