Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Francis
Francis
Vloženo 11. 5. 2017
Líbí se mi
20 min.
Příprava
60-65 min.
Vaření
12-14 porcí
Ingredience
Špaldová mouka (NEBO KLASICKÁ BÍLÁ HLADKÁ)
2 hrnek
Kypřící prášek bez fosfátů
1 ks
Vanilkový BIO cukr
1 ks
Třtinový cukr
1 hrnek
Vajíčka
2 ks
Kokosový olej
100 ml
Sůl
1 špetka
CHIA mouka
3 lžíce
(Rostlinné) mléko
1 hrnek
Kakaový prášek (nebo karob)
1 lžíce
Bio citron (kůra i šťáva)
1 ks

CHIA mramorová bábovka. Vydatný moučník bohatý na omega3- mastné kyseliny

Francis
Francis
Vloženo 11. 5. 2017
Líbí se mi
CHIA mramorová bábovka. Vydatný moučník bohatý na omega3- mastné kyseliny
20 min.
Příprava
60-65 min.
Vaření
12-14 porcí
Ingredience
Špaldová mouka (NEBO KLASICKÁ BÍLÁ HLADKÁ)
2 hrnek
Kypřící prášek bez fosfátů
1 ks
Vanilkový BIO cukr
1 ks
Třtinový cukr
1 hrnek
Vajíčka
2 ks
Kokosový olej
100 ml
Sůl
1 špetka
CHIA mouka
3 lžíce
(Rostlinné) mléko
1 hrnek
Kakaový prášek (nebo karob)
1 lžíce
Bio citron (kůra i šťáva)
1 ks

CHIA mramorová bábovka. Vydatný moučník bohatý na omega3- mastné kyseliny

Upečte si lahodnou bábovku plnou zdravých ingrediencí a super-potravin. Dodáte organismu cenné omega3- mastné kyseliny, vlákninu a celou řadu prospěšných vitamínů.

Připravíte ji snadno, rychle a bez vážení.

Co budete potřebovat?

-      2 hrnky špaldové mouky

-      1 kypřící prášek bez fosfátů

-      1 BIO vanilkový cukr

-      1 hrnek třtinového cukru

-      2 vajíčka

-      100 ml kokosového oleje

-      Špetku soli

-      3 PL CHIA mouky (mletých CHIA semínek)

-      1 hrnek mléka

-      1 PL kakaového prášku (nebo karobu)

-      Kůru a šťávu z 1 BIO citronu

 

Jak dál?

Předehřejte si troubu na 180 °C.

Formu na bábovku vymažte olejem a vysypejte moukou nebo strouhaným kokosem.

Oddělte bílky od žloutků a vyšlehejte z nich tuhý sníh.

V míse smíchejte všechny suché ingredience. Mouku prosejte, aby se provzdušnila. Přisypejte do ní kypřící prášek s vanilkovým cukrem. Přidejte cukr a CHIA mouku.

Směs zalijte mlékem, olejem a přidejte žloutky s citronovou kůrou a šťávou. Dobře promíchejte. Nakonec zlehka vmíchejte bílkový sníh. 2/3 těsta vlijte do formy.

Zbylou 1/3 těsta obarvěte kakaovým práškem. Dolijte do formy a jemně zatočte těsto vidličkou, aby se vytvořil efekt mramoru.

Vložte do vyhřáté trouby a pečte cca 60 – 65 minut. Než bábovku vyjmete z trouby, proveďte test se špejlí. Když ji vytáhnete suchou a čistou, máte pečeno.

Nechte prochladnout. Vyklopte z formy na podnos a ocukrujte třtinovým moučkovým cukrem.

Dobrou chuť.

20 min.
Příprava
60-65 min.
Vaření
12-14 porcí
Ingredience
Špaldová mouka (NEBO KLASICKÁ BÍLÁ HLADKÁ)
2 hrnek
Kypřící prášek bez fosfátů
1 ks
Vanilkový BIO cukr
1 ks
Třtinový cukr
1 hrnek
Vajíčka
2 ks
Kokosový olej
100 ml
Sůl
1 špetka
CHIA mouka
3 lžíce
(Rostlinné) mléko
1 hrnek
Kakaový prášek (nebo karob)
1 lžíce
Bio citron (kůra i šťáva)
1 ks

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Duch
Duch 15. 5. 2020

lákavá

Odpovědět
Jankkas
Jankkas 15. 5. 2020

Zaujímavý recept

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 24. 11. 2019

vyzkouším

Odpovědět
Jasper
Jasper 30. 8. 2019

Díky za báječnou inspiraci

Odpovědět
Zuzi.773
Zuzi.773 19. 8. 2018

super

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
91 485
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.