CHIA mramorová bábovka. Vydatný moučník bohatý na omega3- mastné kyseliny

Vytisknout recept
Upečte si lahodnou bábovku plnou zdravých ingrediencí a super-potravin. Dodáte organismu cenné omega3- mastné kyseliny, vlákninu a celou řadu prospěšných vitamínů.
Připravíte ji snadno, rychle a bez vážení.
Co budete potřebovat?
-      2 hrnky špaldové mouky
-      1 kypřící prášek bez fosfátů
-      1 BIO vanilkový cukr
-      1 hrnek třtinového cukru
-      2 vajíčka
-      100 ml kokosového oleje
-      Špetku soli
-      3 PL CHIA mouky (mletých CHIA semínek)
-      1 hrnek mléka
-      1 PL kakaového prášku (nebo karobu)
-      Kůru a šťávu z 1 BIO citronu
 
Jak dál?
Předehřejte si troubu na 180 °C.
Formu na bábovku vymažte olejem a vysypejte moukou nebo strouhaným kokosem.
Oddělte bílky od žloutků a vyšlehejte z nich tuhý sníh.
V míse smíchejte všechny suché ingredience. Mouku prosejte, aby se provzdušnila. Přisypejte do ní kypřící prášek s vanilkovým cukrem. Přidejte cukr a CHIA mouku.
Směs zalijte mlékem, olejem a přidejte žloutky s citronovou kůrou a šťávou. Dobře promíchejte. Nakonec zlehka vmíchejte bílkový sníh. 2/3 těsta vlijte do formy.
Zbylou 1/3 těsta obarvěte kakaovým práškem. Dolijte do formy a jemně zatočte těsto vidličkou, aby se vytvořil efekt mramoru.
Vložte do vyhřáté trouby a pečte cca 60 – 65 minut. Než bábovku vyjmete z trouby, proveďte test se špejlí. Když ji vytáhnete suchou a čistou, máte pečeno.
Nechte prochladnout. Vyklopte z formy na podnos a ocukrujte třtinovým moučkovým cukrem.
Dobrou chuť.
2hrnek - Špaldová mouka (NEBO KLASICKÁ BÍLÁ HLADKÁ)
1ks - Kypřící prášek bez fosfátů
1ks - Vanilkový BIO cukr
1hrnek - Třtinový cukr
2ks - Vajíčka
100ml - Kokosový olej
1špetka - Sůl
3lžíce - CHIA mouka
1hrnek - (Rostlinné) mléko
1lžíce - Kakaový prášek (nebo karob)
1ks - Bio citron (kůra i šťáva)
příprava - 20
vaření - 60-65
Kategorie Dezert
Uvařila JaroslavaFrančíková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account