Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Petra H.
Petra H.
Vloženo 22. 8. 2014
Líbí se mi
40 min min.
Příprava
25 min min.
Vaření
8 porcí
Ingredience
oblíbené sušenky
250 g
máslo
125 g
Krémový sýr
600 g
Cukr
150-200 g
Kůra z 1 citronu
citrónová šťáva
2 lžička
větší vejce
3 ks
maliny

Cheesecake s ovocným přelivem

Petra H.
Petra H.
Vloženo 22. 8. 2014
Líbí se mi
Cheesecake s ovocným přelivem
40 min min.
Příprava
25 min min.
Vaření
8 porcí
Ingredience
oblíbené sušenky
250 g
máslo
125 g
Krémový sýr
600 g
Cukr
150-200 g
Kůra z 1 citronu
citrónová šťáva
2 lžička
větší vejce
3 ks
maliny

Cheesecake s ovocným přelivem

Další kousek do soutěže poslala Petra H. A my ho jdeme vyzkoušet.

Tak jsem neodolala výzvě a přidávám také mnou ozkoušený recept na cheesecake.

Manžel ho miluje, takže mě jeho příprava min. jednou ročně nemine. 

Dost jsem se přípravy kdysi bála, ale není to nic složitého. Vypadá to sice trochu jako alchymie - hlavně pečení, ale není to tak složité 

Tak s chutí do toho ! 

Nejprve připravíme korpus:

Sušenky rozdrťte a smíchejte s rozpuštěným a vychladlým máslem. Hmotu prsty pořádně promněte a spojte (začnou se tvořit hrudky).
Vezměte otevírací dortovou formu (24cm) a opravdu důkladně ji vymažte máslem, aby se vám hotový koláč dobře vyjímal.
Pak do formy přesuňte sušenkovou hmotu a upěchujte ji skleničkou s rovným dnem. Tento podklad dejte do lednice a nechte ho tam po dobu zbývajících příprav.

Příprava náplně:

Smetanový sýr (měl by mít pokojovou teplotu, stejně jako vejce) rozetřete dohladka. Potom přidejte cukr a postup opakujte, abyste znovu získali hladký krém, stejným způsobem zapracujte i ostatní suroviny kromě vajíček. Nakonec přidávejte jedno vejce po druhém.
Čím jste blíže konci, tím míň míchejte. Hotový krém je totiž velice řídký a snadno začne žbluňkat po nádobě, čímž přibírá nežádoucí vzduch.

Hmotu opatrně vlijte na sušenkový základ a nechte 5 minut odpočívat. Případné bublinky tak dostanou možnost opustit krém dobrovolně. Těm zbývajícím pomozte nožem: špičku lehce zabořte do krému a několikrát do něj vepište od kraje ke kraji široké písmeno S.

Pečení:

Trouba by měla být dobře vyhřátá na 160°C (u pečení na sucho pomáhá předehřátí na 200°C, přičemž po 10-ti minutách pečení snižte na 110°C).
Na horkovzduch zapomeňte, ten cheesecaku neprospívá. Na střední mřížku trouby umístěte pekáček s formou zalitou do poloviny výšky vroucí vodou. Zavřete troubu a 30 minut ji vůbec neotvírejte – dezertu jinak hrozí propadnutí !!! Vždy přestaňte péci o chvilku dříve, pokud byste čekali, až koláč celý dobře ztuhne, kvůli zbytkovému teplu by se přepekl a popraskal. 
Pečení končí ve chvíli, kdy poklepem lžící na bok formy zjistíte, že se těsto chvěje podobně jako želé. Náplň ještě ztuhne při chlazení.

Z tepla do zimy, ale postupně:
Tenhle dezert nemá rád průvan a chlad po upečení. Nechte jej proto ve vypnuté troubě a s dvířky asi na 5 cm pootevřenými, aby teplo mohlo pomalu (zhruba 2 hodiny) ven. Chcete-li aby byl krém sušší, nechte dvířka zavřená.
Dezert, zakrytý alobalem, umístěte nejlépe do druhého dne do lednice. 

Maliny (ev. ostružiny, jahody či jiné sezónní ovoce) rozmixujte, lehce provařte s trochou vody a solamylu nebo pudinku, aby vznikla hustější ovocná omáčka. Vychladlou přelijte přes dezert.

Dobrou chuť ! 

40 min min.
Příprava
25 min min.
Vaření
8 porcí
Ingredience
oblíbené sušenky
250 g
máslo
125 g
Krémový sýr
600 g
Cukr
150-200 g
Kůra z 1 citronu
citrónová šťáva
2 lžička
větší vejce
3 ks
maliny

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Monulka
Monulka 16. 5. 2020

Odpovědět
Jankkas
Jankkas 13. 5. 2020

Zaujímavý recept

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 24. 11. 2019

vyzkouším

Odpovědět
Luu2
Luu2 22. 11. 2019

Výborný recept

Odpovědět
Jasper
Jasper 11. 9. 2019

To bude zase super dobrota

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
90 297
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.