
Jistojistě nejlepší cheescake nepečený!
Podělím se s vámi o svůj skvělý recept na cheesecake, jistojistě nejlepší na světě, ale protože jsem vyhrála mascarpone a ricottu minule, tak zcela nesoutěžní. Přesné ingredience ode mě nečekejte, vařím od oka, proto taky nemůžu nikdy nic ušít, šít od oka moc nejde. Ale zpátky k receptu:
Nejdřív rozmlátíte sušenky na prvočinitele, dřív jsem se s tím mořila a žďuchala to v hmoždíři, ale pak jsem si vzpomněla na svůj moc nepoužívaný mixér a jelo to jedna báseň. Tuhle drť smíchám s povoleným máslem, máslem rozhodně nešetřím, tak cca 50 g ? nevím, máslo se nalepí na sušenky, ale pohromadě zatím nedrží. Tuhle hmotu rozložím na dno dortové formy a dám ztuhnout do lednice. Zatím si vyrobím náplň. Smíchám ušlehanou šlehačku, sýr a polovinu měkkého tvarohu, stačí polotučný, osladím cukrem, množství jak máte rádi. Vymačkám jednu limetku, může být i citron, ale limetka je výraznější. Také jsem si namočila plátkovou želatinu, 4 plátky. Zahřeju šťávu z limetky, aby to bylo teplé a zamíchám do ní vymačkanou želatinu. Musí to být tak teplé, aby se rozpustila, ale nesmí se to vařit. No a vmíchám do směsi a celé naleju na korpus. Je to docela řídké, ale nebojte, ono to ztuhne.
Pak mám dvě varianty, buď udělám jahodový rozvar – rozvařit jahody, osladit, přidat trochu želatiny, aby po vychladnutí to stále teklo, ale ne moc a tím se poleje jednotlivá porce. Druhá varianta je v podstatě jakékoliv ovoce, trochu podusit, osladit, vmíchat želatinu a nalít na vychladlý dort. Tuhne docela dlouho, nejraději ho dělám den dopředu. Množství želatiny je různé, hrozně záleží na druhu ovoce, naposledy ta mrcha nechtěla vůbec tuhnout a málem to skončilo v koši.
Jsem u vaření malinko vznětlivá. Ale když překonáte nástrahy, úspěch máte zaručen a další výhoda - nemusí se to péct.
Dobrou chuť.
Místo, kde můžeš psát a diskutovat
vyskusam
Zaujímavý recept
Krásný recept
dobrota, dala bych si
super