Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Alice
Alice
Vloženo 24. 8. 2014
Líbí se mi
min.
Příprava
min.
Vaření
porcí
Ingredience
kakaové sušenky Opavia Derby
1 ks
máslo
50 g
želatina
smetana na šlehání
sýr Philadephia
1 ks
moučkový cukr
tvaroh
limetka
1 ks
jahody nebo jakékoliv ovoce

Cheesecake od Alice

Alice
Alice
Vloženo 24. 8. 2014
Líbí se mi
Cheesecake od Alice
min.
Příprava
min.
Vaření
porcí
Ingredience
kakaové sušenky Opavia Derby
1 ks
máslo
50 g
želatina
smetana na šlehání
sýr Philadephia
1 ks
moučkový cukr
tvaroh
limetka
1 ks
jahody nebo jakékoliv ovoce

Cheesecake od Alice

Jistojistě nejlepší cheescake nepečený!

Podělím se s vámi o svůj skvělý recept na cheesecake, jistojistě nejlepší na světě, ale protože jsem vyhrála mascarpone a ricottu minule, tak zcela nesoutěžní. Přesné ingredience ode mě nečekejte, vařím od oka, proto taky nemůžu nikdy nic ušít, šít od oka moc nejde. Ale zpátky k receptu:

Nejdřív rozmlátíte sušenky na prvočinitele, dřív jsem se s tím mořila a žďuchala to v hmoždíři, ale pak jsem si vzpomněla na svůj moc nepoužívaný mixér a jelo to jedna báseň. Tuhle drť smíchám s povoleným máslem, máslem rozhodně nešetřím, tak cca 50 g ? nevím, máslo se nalepí na sušenky, ale pohromadě zatím nedrží. Tuhle hmotu rozložím na dno dortové formy a dám ztuhnout do lednice. Zatím si vyrobím náplň. Smíchám ušlehanou šlehačku, sýr a polovinu měkkého tvarohu, stačí polotučný, osladím cukrem, množství jak máte rádi. Vymačkám jednu limetku, může být i citron, ale limetka je výraznější. Také jsem si namočila plátkovou želatinu, 4 plátky. Zahřeju šťávu z limetky, aby to bylo teplé a zamíchám do ní vymačkanou želatinu. Musí to být tak teplé, aby se rozpustila, ale nesmí se to vařit. No a vmíchám do směsi a celé naleju na korpus. Je to docela řídké, ale nebojte, ono to ztuhne.

Pak mám dvě varianty, buď udělám jahodový rozvar – rozvařit jahody, osladit, přidat trochu želatiny, aby po vychladnutí to stále teklo, ale ne moc a tím se poleje jednotlivá porce. Druhá varianta je v podstatě jakékoliv ovoce, trochu podusit, osladit, vmíchat želatinu a nalít na vychladlý dort. Tuhne docela dlouho, nejraději ho dělám den dopředu. Množství želatiny je různé, hrozně záleží na druhu ovoce, naposledy ta mrcha nechtěla vůbec tuhnout a málem to skončilo v koši.

Jsem u vaření malinko vznětlivá. Ale když překonáte nástrahy, úspěch máte zaručen a další výhoda - nemusí se to péct.

Dobrou chuť.

min.
Příprava
min.
Vaření
porcí
Ingredience
kakaové sušenky Opavia Derby
1 ks
máslo
50 g
želatina
smetana na šlehání
sýr Philadephia
1 ks
moučkový cukr
tvaroh
limetka
1 ks
jahody nebo jakékoliv ovoce

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Kahomar
Kahomar 23. 4. 2021

paráda, vypadá luxusně

Odpovědět
RůžaV
RůžaV 14. 3. 2021

mňam

Odpovědět
januska28
januska28 27. 10. 2020

vyskusam

Odpovědět
Jankkas
Jankkas 17. 5. 2020

Zaujímavý recept

Odpovědět
Duch
Duch 10. 5. 2020

Krásný recept

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
98 326
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.