Cheesecake

Vytisknout recept

Lahodný cheesecake

Postup

 1) Sušenky rozdrťte (ručně, mixér nebo skleničkou) a smíchejte s rozpuštěným máslem. Dortovou formu vyložte pečicím papírem, strany potřete máslem a sušenky namačkejte na dno. Dejte do lednice na 10 minut vychladit a ztuhnout.
2) Troubu předehřejte na 160°C. Do trouby dejte nádobu s vodou, aby byl cheesecake vlahý.
3) Pak připravte krém. Do mísy dejte Philadelphii, tvaroh, jeden kelímek zakysané smetany, cukr a citronovou šťávu. Přidejte žloutky, vejce, po jednom vždy krátce prošlehejte a přelijte do formy na sušenkový korpus. Několikrát s formou bouchněte, aby odešel vzduch. Pečte asi 40 minut, cheesecake by se měl uprostřed ještě lehce chvět. Pak vyndejte formu, potřete zbývající zakysanou smetanou a nechte ještě 20 minut zapéct. Poté vypněte troubu, nechte cheesecake uvnitř trouby vychladnout, poté ho přesuňte do lednice a úplně vychlaďte. Nejlépe do druhého dne.
4) Před podáváním cheesecake ozdobte nakrájenými jahodami.
5) Nechte si chutnat! 🙂
300g - Máslové sušenky
100g - Rozpuštěné máslo
3ks - Philadelphie nebo jiný čerstvý krémový sýr
500ks - Tvaroh tučný
2ks - Zakysaná smetana
1ks - Šťáva z citrónu
2ks - Žloutky
2ks - Celé vejce
210g - Cukr moučka
příprava - 20
vaření - 40
Kategorie Dezert
Uvařila NellyMatyášová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account