Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Francis
Francis
Vloženo 16. 4. 2017
Líbí se mi
20 min.
Příprava
35-40 min.
Vaření
6-8 porcí
Ingredience
Vajíčka
6 ks
Špaldová mouka (NEBO KLASICKÁ BÍLÁ HLADKÁ)
3 hrnek
(Kokosové) mléko
200 ml
Kokosový olej (rozehřátý)
125 ml
Kypřící prášek bez fosfátů
1 ks
Vanilkový sirup (nebo cukr)
2 cl
Třtinový cukr
1 hrnek
Borůvky (mražené, v létě pak čerstvé)
1 hrnek
Strouhaný kokos
5 lžíce
Drobenka
5 lžíce
Sůl
1 špetka
Limetka (kůra i šťáva)
1 ks

Borůvkový koláč na plech. Nadýchaný, rychlý a svěží dezert nejen pro sváteční dny

Francis
Francis
Vloženo 16. 4. 2017
Líbí se mi
Borůvkový koláč na plech. Nadýchaný, rychlý a svěží dezert nejen pro sváteční dny
20 min.
Příprava
35-40 min.
Vaření
6-8 porcí
Ingredience
Vajíčka
6 ks
Špaldová mouka (NEBO KLASICKÁ BÍLÁ HLADKÁ)
3 hrnek
(Kokosové) mléko
200 ml
Kokosový olej (rozehřátý)
125 ml
Kypřící prášek bez fosfátů
1 ks
Vanilkový sirup (nebo cukr)
2 cl
Třtinový cukr
1 hrnek
Borůvky (mražené, v létě pak čerstvé)
1 hrnek
Strouhaný kokos
5 lžíce
Drobenka
5 lžíce
Sůl
1 špetka
Limetka (kůra i šťáva)
1 ks

Borůvkový koláč na plech. Nadýchaný, rychlý a svěží dezert nejen pro sváteční dny

Vyzkoušejte nadýchaný, lahodný a voňavý koláč plný zdravých ingrediencí. Je snadný, rychlý a chutná božsky. Uvidíte, že si ho zamilujete. Borůvky nahrazujte jakýmkoliv sezónním, mraženým nebo zavařeným ovocem. Nikdy neuděláte chybu. 

Co budete potřebovat?

  • 6 ks (domácích) vajíček
  • 3 hrnky špaldové mouky (zaměňte za klasickou bílou, pokud vám zdravější verze nevyhovuje)
  • špetku soli
  • 1 ks bezfosfátového kypřícího prášku
  • 2 cl vanilkového sirupu (pokud nemáte, využijte 1 ks vanilkového cukru)
  • 1 hrnek třtinového cukru
  • 200 ml kokosového mléka
  • 125 ml kokosového oleje (rozehřátého)
  • 1 limetku

Povrch koláče posypte:

  • 1 hrnkem mražených borůvek
  • 5 PL strouhaného kokosu
  • 5 PL drobenky

Jak na drobenku?

  • 2 PL kokosového (rozehřátého) oleje
  • 3 PL třtinového cukru
  • 3 PL pohankové mouky (nebo polohrubé)

Všechny ingredience smíchejte v misce a zpracujte prsty do drobivého těsta. Dejte na chvilku do ledničky.

 

Postup:

Předehřejte si troubu na 180 °C. Pečící plech (velikost cca 25 x 35 cm) vyložte pečícím papírem.

Oddělte žloutky od bílků. 

Do bílků vymačkejte limetkovou šťávu a vyšlehejte do tuhého sněhu. Odložte stranou.

V míse vyšlehejte do husté pěny žloutky, třtinový cukr, limetkovou kůru a sůl. Zalijte kokosovým mlékem a rozehřátým kokosovým olejem. Zamíchejte. 

Přisypte prosátou mouku s kypřícím práškem. Dobře promíchejte. Nakonec zlehka vmíchejte bílkový sníh. Nalijte na plech. Povrch koláče posypte strouhaným kokosem, borůvkami a drobenkou.

Vložte do trouby a pečte zhruba 35 - 40 minut, dokud povrch krásně nezezlátne. Před vyndáním z trouby proveďte test se špejlí. Pokud ji vytáhnete z těsta suchou a čistou, máte pečeno.

Dobrou chuť a příjemné posezení u kávy nebo čaje!

 

20 min.
Příprava
35-40 min.
Vaření
6-8 porcí
Ingredience
Vajíčka
6 ks
Špaldová mouka (NEBO KLASICKÁ BÍLÁ HLADKÁ)
3 hrnek
(Kokosové) mléko
200 ml
Kokosový olej (rozehřátý)
125 ml
Kypřící prášek bez fosfátů
1 ks
Vanilkový sirup (nebo cukr)
2 cl
Třtinový cukr
1 hrnek
Borůvky (mražené, v létě pak čerstvé)
1 hrnek
Strouhaný kokos
5 lžíce
Drobenka
5 lžíce
Sůl
1 špetka
Limetka (kůra i šťáva)
1 ks

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Jankkas
Jankkas 15. 5. 2020

Zaujímavý recept

Odpovědět
Monulka
Monulka 15. 5. 2020

super

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 24. 11. 2019

vyzkouším

Odpovědět
Luu2
Luu2 23. 11. 2019

vypadá to úžasně

Odpovědět
Jasper
Jasper 30. 8. 2019

Opět je naprosto dokonalý

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
90 289
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.