Borůvkový drobenkový dezert
V jednoduchosti je krása. V kráse pak zdravíVěděly jste, že se tato lahůdka zrodila ve Velké Británii? Recept vznikal v první polovině dvacátého století na ostrově díky nedostatku potravin, které byly v té doběna příděl. K tomu, aby si Britové na dezertu pochutnali, potřebovali jen pár ingrediencí a špetku koření. Dostal vznešený název CRUMBLE , pod nímž jej také v receptářích spíše naleznete. Připravit si ho můžete z jakéhokoliv ovoce, které je právě sezónní. Asi nejznámější a nejoblíbenější je jablkový. Vyzkoušet a použít můžete ovoce mražené i kompotované. Exkluzivní chuti a vůně dosáhnete pokaždé. S žádnými plody totiž nemůžete udělat chybu. Doba přípravy: 10 minut, doba pečení: 20 – 25 minut Co budete potřebovat k přípravě 4 porcí potřebovat?
- 200 g pohankové BIO mouky
- 100 g BIO kokosového třtinového cukru
- 7 PL BIO kokosového oleje
- nastrouhanou kůru z 1 BIO citronu
- 1 a 1/2 hrnku (mražených) borůvek
- 1 BIO skořicový cukr
- kapka studené vody na podlití
Můj TIP: pokud vám připadá dezert příliš fádní, můžete jej doplnit o kopeček lahodné a zdravé banánové zmrzliny.200g - Pohanková mouka7lžíce - Kokosový olej100g - BIO kokosový cukr1ks - Limetková kůra strouhaná1ks - Borůvková náplň:1 a 1/2hrnek - Borůvky (mražené, čerstvé)1ks - BIO skořicový cukr1kapka - Studená vodapříprava - 10vaření - 20-25