Borůvkový drobenkový dezert

Vytisknout recept
Inspirujte se receptem na snadný, rychlý a přitom tak lahodný moučník. Dopřejte si ho jako sladkou tečku na závěr výtečného menu anebo jen tak, pro radost a potěšení. Tento naprosto luxusní dezert vás ohromí svou jemnou chutí a vůní po skořici, borůvkách a kokosu. Jeho příprava vám zabere sotva pár minut a v mezičase pečení si můžete uvařit šálek výtečné kávy. Použité ingredience jsou všechny v BIO kvalitě a navíc bez lepku.
V jednoduchosti je krása. V kráse pak zdraví
Věděly jste, že se tato lahůdka zrodila ve Velké Británii? Recept vznikal v první polovině dvacátého století na ostrově díky nedostatku potravin, které byly  v té doběna příděl. K tomu, aby si Britové na dezertu pochutnali, potřebovali jen pár ingrediencí a špetku koření. Dostal vznešený název CRUMBLE , pod nímž jej také v receptářích spíše naleznete.
Připravit si ho můžete z jakéhokoliv ovoce, které je právě sezónní. Asi nejznámější a nejoblíbenější je jablkový. Vyzkoušet a použít můžete ovoce mražené i kompotované. Exkluzivní chuti a vůně dosáhnete pokaždé. S žádnými plody totiž nemůžete udělat chybu.
Doba přípravy: 10 minut, doba pečení: 20 – 25 minut
Co budete potřebovat k přípravě 4 porcí potřebovat?
  • 200 g pohankové BIO mouky
  • 100 g BIO kokosového třtinového cukru
  • 7 PL BIO kokosového oleje
  • nastrouhanou kůru z 1 BIO citronu
4 keramické zapékací formy o objemu 250 ml. (1 PL kokosového oleje na vymazání forem).
Na borůvkovou náplň:
  • 1 a 1/2 hrnku (mražených) borůvek
  • 1 BIO skořicový cukr
  • kapka studené vody na podlití
Borůvky nasypte do rendlíku, zakápněte kapkou vody, zasypte skořicovým cukrem a povařte asi 2 minuty. Borůvky povolí, vsáknou do sebe chuť a vůni skořice a získají sirupovou konzistenci.
 
Předehřejte si troubu na 180 °C.
Zapékací misky vymažte olejem. Do každé pak stejnoměrně rozdělte borůvkovou náplň a zasypte drobenkou.
Jak na drobenku?
V misce smíchejte mouku s cukrem a přilijte olej. Přidejte strouhanou citronovou kůru. Prsty rozemněte směs tak, aby vznikla textura podobná hrubému písku.
Až budete mít misky naplněné, vložte do předehřáté trouby a pečte asi 20 – 25 minut. Díky použití tmavého třtinového cukru získá dezert tmavší barvu a karamelovější chuť.
Můj TIP: pokud vám připadá dezert příliš fádní, můžete jej doplnit o kopeček lahodné a zdravé banánové zmrzliny.
 

200g - Pohanková mouka
7lžíce - Kokosový olej
100g - BIO kokosový cukr
1ks - Limetková kůra strouhaná
1ks - Borůvková náplň:
1 a 1/2hrnek - Borůvky (mražené, čerstvé)
1ks - BIO skořicový cukr
1kapka - Studená voda
příprava - 10
vaření - 20-25
Kategorie Dezert
Uvařila JaroslavaFrančíková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account