Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Klára Hrbáčová
Klára Hrbáčová
Vloženo 14. 4. 2020
Líbí se mi
3 hodiny min.
Příprava
O minut min.
Vaření
8 porcí
Ingredience

Borůvkovo-citrónový nahý dort

Klára Hrbáčová
Klára Hrbáčová
Vloženo 14. 4. 2020
Líbí se mi
Borůvkovo-citrónový nahý dort
3 hodiny min.
Příprava
O minut min.
Vaření
8 porcí
Ingredience

Borůvkovo-citrónový nahý dort

Na jeden korpus/ 2 patra:

- 5 vajec (pokojové teploty)

- špetka soli

- 2 lžičky prášku do pečiva z vinného kameme

- 5 vrchovatých lžíc moučkového cukru

- 2 lžíce horké vody - 2 lžíce oleje

- 3 lžíce kakaa

- 5 vrchovatých lžíc (celozrnné) polohrubé mouky

 

Krém na dort ze dvou korpusů/  4 pater:

- 700g skyru

- 1000 ml smetany ke šlehání (33% tuku)

- 3 ztužovače smetany

- 150g cukru nebo 120ml borůvkového sirupu

- 2 plátky želatiny

- 30ml mléka

- 1 citrón (kůra i šťáva)

- vanilka

 

Ovocná náplň:

- 400g borůvek (nebo jiného ovoce)

- 100g -//-

 

POSTUP:

•Nejprve upečeme postupně dva korpusy. Připravíme si dortovou formu o průměru 24cm. Vyložíme její dno prčícím papírem a boky vymažeme máslem. Vyšleháme žloutky spolu s cukrem a horkou vodou. Přidáme olej, kakao, prášek do pečiva a na závěr mouku.

• Vyšleháme sníh s 5 bílků a špetky soli tak, aby byl na "špičku" (aby byl tuhý, ale ne přešlehaný). Lépe se pak vmíchá do těsta. • Na závěr opatrně postupně vmícháme sníh do žloutkové směsi a přesuneme do formy. Formu vložíme do studené nepředehřáté trouby a pečeme na 160C cca 60 minut. Poté troubu vypneme a necháme vychladnout, aby nespadl.

• Když máme dva korpusy upečené a vychladlé, připrav me si krém. Vyšleháme všechnu smetanu se stužovačem do pevné šlehačky. Namočíme želatinové plátky do studené vody, aby naboptnaly a pak je rozpustíme v teplém mléku. V druhé míse smícháme všechen skyr, citrónovou kůru i šťávu z citrónů, vanilku a cukr nebo sirup. Nyní zlehka promícháme dohromady ušlehanou šlehačku, rozpuštěnou želatinu v mléku a skyr s dalšími přísadami. Do trochu krému dáme borůvky, ten potíráme mezi korpusy. Na vrch a boky korpusu použijeme skyr bez borůvek, aby byl dort krásně hladký, pak jen nazdobíme podle fantazie. .

3 hodiny min.
Příprava
O minut min.
Vaření
8 porcí
Ingredience

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Duch
Duch 27. 5. 2020

Odpovědět
Klárii.nka
Klárii.nka 25. 5. 2020

Super

Odpovědět
Duch
Duch 20. 5. 2020

pěkný recept

Odpovědět
Jankkas
Jankkas 9. 5. 2020

Zaujímavý recept

Odpovědět
beata0063
beata0063 21. 4. 2020

Ten musí chutiť výborné

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
92 372
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.