Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

sipeji
sipeji
Vloženo 12. 8. 2016
Líbí se mi
20 min.
Příprava
45 min.
Vaření
8 porcí
Ingredience
Švestky
2 kg
Cukr krupice
50 dkg
Ocet
2 lžíce
Mletá skořice
1/2 lžička
Rum
4 lžíce
Hřebíčky-rozdrcené
3 ks

Bezpracná švestková povidla pečená v troubě

sipeji
sipeji
Vloženo 12. 8. 2016
Líbí se mi
Bezpracná švestková povidla pečená v troubě
20 min.
Příprava
45 min.
Vaření
8 porcí
Ingredience
Švestky
2 kg
Cukr krupice
50 dkg
Ocet
2 lžíce
Mletá skořice
1/2 lžička
Rum
4 lžíce
Hřebíčky-rozdrcené
3 ks

Bezpracná švestková povidla pečená v troubě

1/ Švestky umýt, vypeckovat, pokrájet, dát na hluboký plech a pokapat octem.

Plech vložit do předehřáté trouby a bez míchání péct 20 minut na 250 stupňů.

2/ Poté švestky posypat polovinou připraveného množství cukru, nemíchat a péct dalších 15 minut.

3/ Následně švetsky posypat zbylým cukrem, opět nemíchat a péct dalších 15 minut.

4/ Po upečení vložit švestky do mísy, přidat skořici, hřebíček, rum a rozmixovat tyčovým mixérem.

5/ Hotovými povidly plnit sklenice.

 

Zdroj: čarujeme.cz

20 min.
Příprava
45 min.
Vaření
8 porcí
Ingredience
Švestky
2 kg
Cukr krupice
50 dkg
Ocet
2 lžíce
Mletá skořice
1/2 lžička
Rum
4 lžíce
Hřebíčky-rozdrcené
3 ks

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Jasper
Jasper 25. 8. 2019

Super recept

Odpovědět
evionka
evionka 1. 9. 2018

já jsem je letos vařila, ale i z trouby je mám vyzkoušené

Odpovědět
konatovka
konatovka 1. 9. 2018

Prima recept kdo má rád sladké, já nepoužívám cukr, takže nedělám ani kompoty ani povidla. Věřím tomu, že Vaše povidla budou výborná.

Odpovědět
hudlenka
hudlenka 1. 9. 2018

No tedy, to je úžasný recept... já jsem pár švestek zamrazila, udělala asi 10 sklenic kompotu a jinak je jíme. Do povidel se mi nechtělo, ale tohle zní dobře

Odpovědět
Zuzi.773
Zuzi.773 10. 8. 2018

vyskúšam

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
87 790
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.