Bezpracná švestková povidla pečená v troubě

Vytisknout recept
Výtečná švestková povidla jako od babičky, u jejichž přípravy se nazapotíte.
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Česká
Klíč. slova domácí, ovocný, zavařování
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 50 minutes
Celkový čas 1 hour 10 minutes
Kalorie 249
Uvařila SIPEJI

Ingredience

  • 2 kg švestek
  • 50 dkg cukru
  • 2 lžíce octa
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 4 lžíce rumu
  • 3 ks hřebíčku (rozdrcené)

Instrukce

  • Švestky umýt, vypeckovat, pokrájet, dát na hluboký plech a pokapat octem.
    Plech vložit do předehřáté trouby a bez míchání péct 20 minut na 250 stupňů.
  • Poté švestky posypat polovinou připraveného množství cukru, nemíchata péct dalších 15 minut.
  • Následně švetsky posypat zbylým cukrem, opět nemíchat a péct dalších 15 minut.
  • Po upečení vložit švestky do mísy, přidat skořici, hřebíček, rum a rozmixovat tyčovým mixérem. Hotovými povidly plnit sklenice.

Notes

Zdroj: čarujeme.cz

Nutriční hodnoty

Serving: 100g | Vláknina: 4g | Kalorie: 249kcal | Tuky: 0.4g | Protein: 1g | Cukry: 59g

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account