Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

avatar
Tony
vloženo 14. 8. 2018
Líbí se mi
10 min.
příprava
25 min.
vaření
10 porcí
Ingredience
Ricotta
200 g
Vejce
2 ks
Javorový sirup
3 lžíce
Džem
2 lžíce
Mák mletý
120 g
Mouka pohanková
50 g
Mouka jahelná
50 g
Olivový olej
100 g
Šlehačka nebo tučné mléko
3 lžíce
Prášek do pečiva
1 lžička
Sůl špetka
1 ks
Máslo nebo kokosový olej nebo ghí (na polevu)
30 g
Čokoláda 90% (na polevu)
100 g

Bezlepkový makový koláč s olivovým olejem

avatar
Tony
vloženo 14. 8. 2018
Líbí se mi
Bezlepkový makový koláč s olivovým olejem
10 min.
příprava
25 min.
vaření
10 porcí
Ingredience
Ricotta
200 g
Vejce
2 ks
Javorový sirup
3 lžíce
Džem
2 lžíce
Mák mletý
120 g
Mouka pohanková
50 g
Mouka jahelná
50 g
Olivový olej
100 g
Šlehačka nebo tučné mléko
3 lžíce
Prášek do pečiva
1 lžička
Sůl špetka
1 ks
Máslo nebo kokosový olej nebo ghí (na polevu)
30 g
Čokoláda 90% (na polevu)
100 g

Bezlepkový makový koláč s olivovým olejem

Vyzkoušejte recept na tento chutný koláč bez pšeničné mouky.

Postup

Vyšleháme vejce se sirupem, ricottou, džemem, přidáme ostatní ingredience. Zamícháme, vlijeme do formy na koláč.

Pečeme na 175° C asi 25 minut. Vychladlé těsto lze rozkrojit a doprostřed rozetřít marmeládu.

Poleva

Rozpustíme si tuk s čokoládou a hned rozeztřeme na koláč. Ozdobit můžeme oříšky, například sekanými mandlemi.

 

Druhý den je koláč vláčnější. Dobrou chuť!

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
avatar
smolda3 10. 2. 2019

Stál by za ochutnání

odpovědět
avatar
Zuzi.773 19. 8. 2018

vyskúšam

odpovědět
avatar
hudlenka 16. 8. 2018

velmi lákavý dezert

odpovědět
avatar
Clairest 15. 8. 2018

Ten vypadá skvěle

odpovědět
avatar
Ovace 14. 8. 2018

hned bych si dal

odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

1
žena na začátku (naše Eva)
3.
rok startujeme v novém
9
regionálních Pracoven ŽENY s.r.o.
69 602
registrovaných inspirativních žen
2 889
testovaných produktů
108 807
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.