Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

avatar
La Teta
Vloženo 9. 2. 2020
Líbí se mi
20 min.
Příprava
40 min.
Vaření
plech 26x26 porcí
Ingredience

Bezlepková čokoládová buchta

avatar
La Teta
Vloženo 9. 2. 2020
Líbí se mi
Bezlepková čokoládová buchta
20 min.
Příprava
40 min.
Vaření
plech 26x26 porcí
Ingredience

Bezlepková čokoládová buchta

Bezlepková čokoládová buchta s kokosem

  • 200g másla
  • 50g kakaa
  • 170ml vody
  • 150 g mletého kokosového cukru (cukru)
  • 100g kokosové mouky
  • 150 mouky Schaer mix B
  • 1/2 prášku do pečiva
  • lžíčka jedlé sody
  • 100g zakysané smetany
  • 2 vajíčka

Nejprve rozehřejte máslo, přidejte kakao a vodu a důkladně promíchejte a odložte stranou.

V míse smíchejte všechny sypké suroviny, do kterých postupně vlijte vychladlou směs a propracujte v hladké těsto, do kterého vmíchejte dvě vajíčka a jako poslední zakysanou smetanu. Nechte chvilku odstát, těsto lehce zhoustne a vylijte do vymazané a vysypané formy.

Pečeme na 180 stupňů cca 45 minut (nebo dle toho, jak jste zvyklí u vaší trouby, podstatné je, vytáhnout při zapíchnutí čistou špejli).

Ihned vyklopte na tác nebo talíř a připravte čokoládovou polevu:

  • 200g čokolády
  • 40% smetana ke šlehání

Čokoládu rozehřejte ve vodní lázni a vmíchejte do 2 lžíce smetany a míchejte, dokud se obě ingredience nespojí do hladké lesklé čokoládové hmoty.

Polijte a posypte kokosem

20 min.
Příprava
40 min.
Vaření
plech 26x26 porcí
Ingredience

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Majina
Majina 16. 2. 2020

inšpirácia pre bezlepkové osoby...

Odpovědět
avatar
Věra Zelenková 16. 2. 2020

Odpovědět
lemur
lemur 10. 2. 2020

Vypadá lákavě, musím vyzkoušet.

Odpovědět
Siraellen
Siraellen 9. 2. 2020

mnam

Odpovědět
Kahomar
Kahomar 9. 2. 2020

jistě bude dobrá

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
87 795
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.