Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Maruš11
Maruš11
Vloženo 5. 5. 2020
Líbí se mi
60 min.
Příprava
- min.
Vaření
4 porce
Ingredience

Béleše

Maruš11
Maruš11
Vloženo 5. 5. 2020
Líbí se mi
Béleše
60 min.
Příprava
- min.
Vaření
4 porce
Ingredience

Béleše

Znáte beleše? Překvapivě jsem zjistila,že hodně lidí vůbec netuší, co to je za pokrm.

Jedná se o kynutou placku, kterou smažíme na suché pánvi a pomažeme nasladko marmeládou, povidly, ale dá se to jíst i jako příloha k masu jako náhrada za pečivo

Na těsto potřebujeme:
  • 500 g polohrubé mouky
  • 250 ml mléka
  • 1/2 kostky droždí
  • 1 lžíce cukru moučka
  • 2 žloutky
  • velká špetka soli

Do vlažného mléka dáme droždí, trochu cukru a mouky a zaděláme kvásek. Až nám vzejde, přidáme jej ke zbylým surovinám, které jsme si dali do misky. Vytvoříme si bochánky, které poté přikryjeme, aby neoschly a necháme je nakynout 20-30 minut.

Jakmile nakynout, rozpálíme si pánev na sucho, bochánky ještě prstami mírně roztáhneme a z obou stran je opečeme.

Ještě teplé potřeme máslem či sádlem a dochutíme dle chuti.

 

60 min.
Příprava
- min.
Vaření
4 porce
Ingredience

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
hudlenka
hudlenka 31. 5. 2020

jistě dobrota

Odpovědět
_Adél_
_Adél_ 27. 5. 2020

Krásné

Odpovědět
Klárii.nka
Klárii.nka 25. 5. 2020

Super

Odpovědět
Marsy
Marsy 14. 5. 2020

jistě lahodné. Děkuji za inspiraci a recept

Odpovědět
KamilaK
KamilaK 12. 5. 2020

Dobrota!

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
90 265
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.