Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Maruš11
Maruš11
Vloženo 5. 5. 2020
Líbí se mi
60 min.
Příprava
- min.
Vaření
4 porce
Ingredience

Béleše

Maruš11
Maruš11
Vloženo 5. 5. 2020
Líbí se mi
Béleše
60 min.
Příprava
- min.
Vaření
4 porce
Ingredience

Béleše

Znáte beleše? Překvapivě jsem zjistila,že hodně lidí vůbec netuší, co to je za pokrm.

Jedná se o kynutou placku, kterou smažíme na suché pánvi a pomažeme nasladko marmeládou, povidly, ale dá se to jíst i jako příloha k masu jako náhrada za pečivo

Na těsto potřebujeme:
  • 500 g polohrubé mouky
  • 250 ml mléka
  • 1/2 kostky droždí
  • 1 lžíce cukru moučka
  • 2 žloutky
  • velká špetka soli

Do vlažného mléka dáme droždí, trochu cukru a mouky a zaděláme kvásek. Až nám vzejde, přidáme jej ke zbylým surovinám, které jsme si dali do misky. Vytvoříme si bochánky, které poté přikryjeme, aby neoschly a necháme je nakynout 20-30 minut.

Jakmile nakynout, rozpálíme si pánev na sucho, bochánky ještě prstami mírně roztáhneme a z obou stran je opečeme.

Ještě teplé potřeme máslem či sádlem a dochutíme dle chuti.

 

60 min.
Příprava
- min.
Vaření
4 porce
Ingredience

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Li
Li 2. 11. 2020

Odpovědět
avatar

wau, to vypadá hezky, mňam

Odpovědět
hudlenka
hudlenka 31. 5. 2020

jistě dobrota

Odpovědět
Duch
Duch 27. 5. 2020

Krásné

Odpovědět
Klárii.nka
Klárii.nka 25. 5. 2020

Super

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
100 219
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.