Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

madlenka
madlenka
Vloženo 25. 9. 2018
Líbí se mi
30 minut min.
Příprava
smažení + kynutí těsta min.
Vaření
dost porcí
Ingredience
hladká mouka
350 g
mléko
1,3 dcl
vejce
1 ks
máslo
1 lžíce
cukr
1 lžíce
droždí
0,5 ks
rum
2 lžíce
sůl
špetka ks

Bavorské vdolky

madlenka
madlenka
Vloženo 25. 9. 2018
Líbí se mi
Bavorské vdolky
30 minut min.
Příprava
smažení + kynutí těsta min.
Vaření
dost porcí
Ingredience
hladká mouka
350 g
mléko
1,3 dcl
vejce
1 ks
máslo
1 lžíce
cukr
1 lžíce
droždí
0,5 ks
rum
2 lžíce
sůl
špetka ks

Bavorské vdolky

350 g hladká mouka
1,3 dl mléko
1 ks vejce
1 lžíce máslo
1 lžíce cukr
0,5 ks droždí
2 lžíce hnědý rum
1 špetka sůl
Z vlažného mléka, cukru a kvasnic necháme vzejít kvásek. Přidáme ostatní a vypracujeme hladké těsto, které necháme vykynout. Těsto rozválíme na plát silný 1 cm a vykrájíme z něj kolečka o průměru 5-6 cm.
Necháme opět vykynout a pak smažíme dozlatova v rozpáleném oleji. Necháme okapat a potřeme povidly a posypeme strouhaným tvarohem.

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Jasper
Jasper 27. 7. 2019

Ty jsou povedené. hned jsem na ně dostala chuť

Odpovědět
Clairest
Clairest 28. 9. 2018

Vypadají skvěle

Odpovědět
evionka
evionka 26. 9. 2018

Odpovědět
avatar
Zdeňa Slimáčková 26. 9. 2018

Ty milujeme

Odpovědět
lemur
lemur 26. 9. 2018

Dobrota.

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

2 922
testovaných produktů
85 635
registrovaných inspirativních žen
165 073
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.