Banánový bezlepkový chlebíček, na kterém si pochutná celá rodina

Vytisknout recept
Nejdříve vyšlehejte vejce (alespoň deset minut) do nadýchané bílé hmoty. Přidejte vidličkou pořádně rozmačkané zralé banány (pokud budou tvrdé, mohou v chlebu během pečení zhořknout), olej, vlažnou vodu a špetku soli. Nakonec přisypte směs muk promíchané s ořechy a kypřícím práškem do pečiva.
Promíchejte těsto, aby se ingredience spojily a vlijte do vymazané a vysypané formy. Těsto je opravdu řídké. Ze začátku jsem měla strach, že z tak řídkého těsta nevznikne nic moc skvělého, ale naštěstí jsem se mýlila.
Vložte do předem vyhřáté trouby na zhruba 170 až 180 stupňů a pečte cca 50 minut. Jestli je chlebík hotový zkontrolujte špejlí, zda je po vytažení suchá. Chvíli nechte vychladnout a vyklopte z formy. Výsledkem je vláčný, jemný a nepřeslazený chlebíček, na kterém si pochutná celá rodina.  
4ks - vejce
1špetka - sůl
3lžíce - olej
100ml - vlažná voda
5lžíce - pšeničný sirup (med nebo jiný sirup)
3ks - banán
60g - jemně namleté vlašské ořechy
70g - pohanková mouka
100g - tapioková mouka
70g - jáhlová mouka
2lžička - kypřící prášek do pečiva
příprava - 15
vaření - 50
Kategorie Dezert
Uvařila PavlínaZítková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account