Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Monika - MonikaHem.cz
Monika - MonikaHem.cz
Vloženo 10. 4. 2017
Líbí se mi
30 min.
Příprava
80 min.
Vaření
6 porcí
Ingredience
Žitná mouka
200 g
sůl
1 lžička
sušené droždí (Labela)
7 g
semínka: Chia, slunečnice, dýně. lněné; každé
4 lžíce
olej
1 lžíce
zralý banán
1 ks
voda
400 ml

Netradiční recept na velikonočního beránka. Rozhodně stojí za vyzkoušení!

Monika - MonikaHem.cz
Monika - MonikaHem.cz
Vloženo 10. 4. 2017
Líbí se mi
Netradiční recept na velikonočního beránka. Rozhodně stojí za vyzkoušení!
30 min.
Příprava
80 min.
Vaření
6 porcí
Ingredience
Žitná mouka
200 g
sůl
1 lžička
sušené droždí (Labela)
7 g
semínka: Chia, slunečnice, dýně. lněné; každé
4 lžíce
olej
1 lžíce
zralý banán
1 ks
voda
400 ml

Netradiční recept na velikonočního beránka. Rozhodně stojí za vyzkoušení!

Pečete tradičního velikonočního beránka? Já nikdy, já vlastně nikdy žádného nepekla, až dnes …

Dokonce jsem si včera koupila i formu, takže premiéra a jasně, že jako typická metabolic snídaně. Použila jsem recept na můj klasický zrníčkový žitný chléb, ale tentokrát jsem přidala banán.
Prostě Velikonoce, a ráda bych, aby chutnalo všem. Banán nahradí klasický cukr a hlavně vajíčka. Těch se do klasického beránka dává hojně. Jelikož je tady hromada semínek, které jsou v  hubnoucím METABOLIC balance plánu stravování již jako hlavní a jediná bílkovina, vejce jednoduše můžeme vynechat. Suplují ho tady také chia semínka.

Takže recept:

POSTUP:

  1. Smícháním všech suchých ingrediencí a teplé vody necháme vzniklé těstíčko odpočinout.
  2. Dáme mu prostor cca 30 minut aby z vody navlhli semínka, hlavně chia. Přesně dostatek času než se dostatečně rozpálí trouba na 220°C. Po 15 minutách přimícháme lžíci oleje, ideálně pružnou plastovou stěrkou párkrát propracujeme těsto.
  3. Formu lehce vytřeme olejem, vlijeme připravené vykynuté (nelekjte se, kestli se netváří, že vykynulo) těsto, a pečeme v troubě při 160°C asi 60 minut.

    Těsto lehce vyklopíme na plech (vážně se lehce vyklopí) a dopečeme do křupava na plechu dalších 20 minut. Po úplném vychlazení (když to zvydržíte), krájíme na plátky.
    Chutná sám osobě sladce, ale domácím džemem z hrušek, nebo jahod určitě nikdo nepohrdne.

    Jestli vám beránek, jeho chuť a „struktura“ zrníček zachutná, vyzkoušejte variantu, kdy si těsto připravíte večer předem do lednice, třeba v sobotu a klidně bez banánu. 
    V neděli ráno máte za 30 minut hotové dokonalé zrníčkové sušenky ke snídani. Klidně i na slano s avokádovým guacamole nebo k jakémukoliv zeleninovému čatní.
    Stačí vám rozpálená trouba, pečící papír, a velikost kopečků pak záleží na tom, jak veliké máte rádi sušenky.
    U nás vedou velikosti vdolků …

    Dejte vědět.

Více zajímavých fotografií k postupu receptu a receptů najdete na: www.dokonala-postava.com

30 min.
Příprava
80 min.
Vaření
6 porcí
Ingredience
Žitná mouka
200 g
sůl
1 lžička
sušené droždí (Labela)
7 g
semínka: Chia, slunečnice, dýně. lněné; každé
4 lžíce
olej
1 lžíce
zralý banán
1 ks
voda
400 ml

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Jankkas
Jankkas 15. 5. 2020

Zaujímavý recept

Odpovědět
Duch
Duch 15. 5. 2020

zajímavé

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 24. 11. 2019

vyzkouším

Odpovědět
Jasper
Jasper 29. 8. 2019

Bude vynikající

Odpovědět
Zuzi.773
Zuzi.773 19. 8. 2018

vyzerá super

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
98 198
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.