Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

ZlatkaOtavova
ZlatkaOtavova
Vloženo 25. 3. 2016
Líbí se mi
20 min.
Příprava
40 min.
Vaření
6 porcí
Ingredience
žloutky
3 ks
třtinový cukr
150 g
máslo (pokojové teploty)
100 g
smetana (lehce ohřátá)
125 g
bílky
3 ks
celozrná mouka špaldová
100 g
jemně mleté ovasné vločky (spařené vodou cca dvojnásobek vloček)
50 g
vlašské ořechy drcené (50:50 mleté s drcenými)
50 g
čokoláda hořká (strouhaná nebo sekaná)
25 g
vanilkový cukr ( lze vyrobit z třtinového cukru a vanilkového lusku)
1 ks
skořice (nemusí být)
1 špetka
kandované brusinky (nemusí být)
50 g
kypřící prášek do pečiva
1 ks

Velikonoční beránek ala Zlatka

ZlatkaOtavova
ZlatkaOtavova
Vloženo 25. 3. 2016
Líbí se mi
Velikonoční beránek ala Zlatka
20 min.
Příprava
40 min.
Vaření
6 porcí
Ingredience
žloutky
3 ks
třtinový cukr
150 g
máslo (pokojové teploty)
100 g
smetana (lehce ohřátá)
125 g
bílky
3 ks
celozrná mouka špaldová
100 g
jemně mleté ovasné vločky (spařené vodou cca dvojnásobek vloček)
50 g
vlašské ořechy drcené (50:50 mleté s drcenými)
50 g
čokoláda hořká (strouhaná nebo sekaná)
25 g
vanilkový cukr ( lze vyrobit z třtinového cukru a vanilkového lusku)
1 ks
skořice (nemusí být)
1 špetka
kandované brusinky (nemusí být)
50 g
kypřící prášek do pečiva
1 ks

Velikonoční beránek ala Zlatka

žloutky, máslo, cukr utřeme

přidáme smetanu a vymícháme do hladka

přidáme mouku s kypřícím práškem a vymícháme do hladka

přidáme horkou vodou spařené ovesné vločky a opět vymícháme do hladka

přidáme vanilkový cukr, ořechy, čokoládu, brusinky, skořici a vmícháme

nakonec celou hmotu odlehčíme vmícháním našlehaného bílku

pečeme na 160-170C cca 40 minut (je třeba hlídat, protože každá má jinak velikou formu a troubu)

Hotovo 

 

Přeji krásné Velikonoční svátky a nezapomeňte, že po velikonocích můžete těsto péct v bábovkové formě. 

 

 

20 min.
Příprava
40 min.
Vaření
6 porcí
Ingredience
žloutky
3 ks
třtinový cukr
150 g
máslo (pokojové teploty)
100 g
smetana (lehce ohřátá)
125 g
bílky
3 ks
celozrná mouka špaldová
100 g
jemně mleté ovasné vločky (spařené vodou cca dvojnásobek vloček)
50 g
vlašské ořechy drcené (50:50 mleté s drcenými)
50 g
čokoláda hořká (strouhaná nebo sekaná)
25 g
vanilkový cukr ( lze vyrobit z třtinového cukru a vanilkového lusku)
1 ks
skořice (nemusí být)
1 špetka
kandované brusinky (nemusí být)
50 g
kypřící prášek do pečiva
1 ks

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
januska28
januska28 28. 10. 2020

krasny

Odpovědět
Jankkas
Jankkas 17. 5. 2020

Zaujímavý recept

Odpovědět
Duch
Duch 11. 5. 2020

Pěkný recept

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 10. 4. 2020

ti jsou krásní

Odpovědět
Luu2
Luu2 23. 11. 2019

super

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
102 424
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.