Včelí úlky se rozplynou na jazyku

Vytisknout recept
Kategorie Cukroví
Čas přípravy 30 minutes
Čas vaření 43 minutes
Uvařila EvaGennertová

Ingredience

  • 160 g Rozdrcené piškoty
  • 160 g Moučkový cukr
  • 60 g Máslo
  • 3 lžíce Kakao
  • dle chuti Rum

náplň úlků

  • 100 g Moučkový cukr
  • 100 g Máslo
  • 1 ks Žloutek
  • dle chuti Rum
  • Piškoty na dno úlků

Instrukce

  • Včelí úlky - naše rodinná vánoční klasika.
    Tmavé těsto tvořící exteriér úlků je třeba řádně propracovat, a to z rozdrcených piškotů (pomůže mixér nebo váleček), moučkového cukru, změklého másla, kvalitního kakaa na vaření a rumu na chuť. Zpracované těsto necháme uležet v lednici a před tvořením necháme trochu změknout při pokojové teplotě. Pozor - těsto se nesmí úplně sypat, je možné si pomoci přidáním másla.
    Náplň úlků je pak vhodné také připravit dopředu, a sice z ušlehaného žloutku s moučkovým cukrem, přídáním másla a rumu dle chuti. Před plněním úlků je taktéž vhodné nechat náplň odrazit při pokojové teplotě.
    Formičky úlků před každým plněním řádně vysypeme moučkovým cukrem, umačkáme tmavé těsto, v němž necháme důlek pro náplň a zakryjeme vypouklou stranou piškotů.
    Tato porce by měla stačit na cca 30 kousků.
    Dobrou chuť! 🙂
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account