Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

JanouskovaB27
JanouskovaB27
Vloženo 27. 10. 2020
Líbí se mi
60 min.
Příprava
40 min.
Vaření
30 porcí
Ingredience
hladká mouka
500 g
cukr moučka
150 g
vejce
2 ks
jedlá soda
1 g
koření do perníku
1 lžíce
hera
100 g
žloutky
2 ks
med
100 g
skořice
1 lžíce

Vánoční perníčky

JanouskovaB27
JanouskovaB27
Vloženo 27. 10. 2020
Líbí se mi
Vánoční perníčky
60 min.
Příprava
40 min.
Vaření
30 porcí
Ingredience
hladká mouka
500 g
cukr moučka
150 g
vejce
2 ks
jedlá soda
1 g
koření do perníku
1 lžíce
hera
100 g
žloutky
2 ks
med
100 g
skořice
1 lžíce

Vánoční perníčky

Těsto je třeba nechat až 2 dny odležet, při přípravě s tím musíme počítat. Dají se hned jíst a nemusí se nechat proležet.

 

Do mísy dáme hladkou mouku, jedlou sodu, 2 lžíce koření do perníku, 2 lžíce skořice, med, změklou Heru, moučkový cukr, žloutky a 4 celá vejce. Z ingrediencí vypracujeme těsto na perníčky.


Z rozváleného těsta vykrajujeme nejrůznější tvary, poklademe je na plech vyložený pečícím papírem a upečeme - na perníčky stačí asi 5 minut.

Během pečení si připravíme polevu. Vyšleháme bílek, moučkový cukr a lžičku škrobu do pěny.

 

 

 

Ihned po upečení potřeme perníčky bílkem. Perníčky můžeme dát hned na stůl, nepotřebují odležet.

60 min.
Příprava
40 min.
Vaření
30 porcí
Ingredience
hladká mouka
500 g
cukr moučka
150 g
vejce
2 ks
jedlá soda
1 g
koření do perníku
1 lžíce
hera
100 g
žloutky
2 ks
med
100 g
skořice
1 lžíce

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Maruš11
Maruš11 13. 2. 2021

mňam

Odpovědět
sipeji
sipeji 28. 11. 2020

Bez perníčků by nebyly Vánoce

Odpovědět
Li
Li 1. 11. 2020

Odpovědět
dasenaK
dasenaK 28. 10. 2020

Perníčky něumím vymazllit

Odpovědět
lemur
lemur 28. 10. 2020

Perníčky také nepeču. Jen jsem je ráda kamarádce zdobila bílkovou polevou.

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
102 415
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.