Vánoční lízátka s džemem

Vytisknout recept
Změklé máslo utřete s cukrem do pěny, přidejte vejce a pořádně promíchejte. Ručně přimíchejte prosátou mouku s kypřicím práškem. Formu vymažte tukem a vysypte hladkou moukou. Poté do ní vylijte těsto a pečte asi 30 minut při 170 stupních. Poté nechte korpus asi 30 minut vychladnout ve formě než ho vyklopíte na mřížku, kde úplně vychladne.
Upečený korpus rukama rozdrobte do misky. Extra džem Hamé promíchejte s rozdrobenou buchtou a ze vzniklé hmoty vytvarujte kuličky, vychází to na cca 12- 16 kusů. Ty dejte zhruba na hodinu do ledničky nebo mrazáku, aby ztuhly.
Když jsou kuličky dobře vychlazené, napíchejte do nich špejle. Poté je obalte v marcipánové, citronové nebo kakaové polevě dle vlastní chuti a ozdobte sypáním v podobě nadrobno nakrájených lískových ořechů nebo čokolády. Praktické je ponořit konce špejlí několik centimetrů do polevy, než je stejně hluboko zapíchnete do kuliček. Ty budou pak na špejli lépe držet. Ještě před podáváním můžete dekorovat mašličkou.
70g - měkké máslo
70g - jemný pískový cukr
1ks - vejce
75g - hladká mouka
1/2ks - Kypřící prášek do pečiva Vitana
2 - 3lžíce - Meruňkový džem Hamé
1ks - Poleva s marcipánovou příchutí Vitana
1ks - Poleva kakaová Vitana
1ks - Poleva s citronovou příchutí Vitana
100g - lískový oříšek
ks - nastrouhaná čokoláda dle chuti
1ks - baleční špejlí
příprava - 30
vaření - 30
Kategorie Cukroví
Uvařila TerezaLavičková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account