Vánoční cukroví - Masarykovo cukroví

Vytisknout recept
Nejprve na 5-6 hodin namočíme ořechy do vody, někdy k ní přidám i trošku rumu, aby změkly a šly pak dobře krájet.  Následně z nich slijeme tekutinu a nahrubo pokrájíme. Na vále či v hlubší míse pak zpracujeme dohromady všechny uvedené suroviny. Vypracujeme z nich válečky o průměru cca 3 cm, zabalíme do potravinářské folie a dáme do lednice ztuhnout. Nejlépe necháme do druhého dne.
Druhý den pak jen odkrajujeme zhruba 1 cm silná kolečka, klademe na plech vyložený pečícím papírem. Dáme do trouby na cca 160° a pečeme do zlatova.
Ještě teplé obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru. Dáme do krabice rozležet. Ideálně tak týden před konzumací.
V původní receptuře se do těsta ještě přidávalo kakao, nám však více chutná toto cukroví ve světlé verzi.
S tímto cukrovím bude slavit úspěch i každá začínající hospodyňka. Jeho výhodou je, že k jeho výrobě není potřeba žádné speciální "vybavení".
180g - ořechy vlašské, lískové
300g - hladká mouka (já kupuji Babiččinu)
100g - moučkový cukr
200g - máslo
1ks - žloutek
příprava - 15
vaření - 1-2
Kategorie Cukroví
Uvařila Jaroslava Korpášová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account