Vanilkové rohlíčky

Vytisknout recept
 
 
Těsto: 
Mouku prosijeme na vál. Postupně přidáváme cukr, oříšky, máslo a žloutek. Propracujeme vláčné těsto. Necháme aspoň hodinu odpočinout v lednici. 
 
 
Rohlíčky:
Vyndáme těsto z lednice a vyválíme váleček, který nařežeme na stejné kousky. Z nich utváříme ručně stejně velké rohlíčky.
 
 
Pečení: 
Rohlíčky klademe na plech vyložený pečícím papírem. Pešeme při teplotě 160°C asi 10 minut. Troubu hlídáme, aby se nám cukroví nepřipálilo. 
Po vychladnutí obalujeme rohlíčky v práškovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.
 
 
 
 
 
 
 
 Rohlíčky jsou naše nejoblíbenější vánoční cukroví. Přeji dobrou chuť!!!
21dkg - hladká mouka
15dkg - máslo
8dkg - práškový cukr
7dkg - mleté oříšky vlašské ( lískové )
1ks - žloutek
1ks - vanilkový cukr
příprava - 45
vaření - 10
Kategorie Cukroví
Uvařila Naděžda Křičenská

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account