Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

avatar
Petra Vomelová
Vloženo 14. 11. 2019
Líbí se mi
50 min.
Příprava
10-15 min.
Vaření
1 plech porce
Ingredience
hladká mouka
250 g
cukr krupice
120 g
škvarky
250 g
žloutky
2 ks
mléko
150 ml
kulička nového koření
1 ks
mletá skořice
1/2 lžička
cukr moučka na obalení
1 hrst

Světlé škvarkové pracny

avatar
Petra Vomelová
Vloženo 14. 11. 2019
Líbí se mi
Světlé škvarkové pracny
50 min.
Příprava
10-15 min.
Vaření
1 plech porce
Ingredience
hladká mouka
250 g
cukr krupice
120 g
škvarky
250 g
žloutky
2 ks
mléko
150 ml
kulička nového koření
1 ks
mletá skořice
1/2 lžička
cukr moučka na obalení
1 hrst

Světlé škvarkové pracny

Pracny jsou druhem cukroví, které se každoročně objevuje snad na každé vánoční tabuli. Léty a generacemi prověřený recept od babiček našich babiček nejen úžasně chutná a krásně voní, ale je také snadný a rychlý, pokud tedy máme správně vymazané formičky. Chcete letos zkusit nějakou změnu, ale zároveň cítíte, že by vám tradice v podobě pečení pracen chyběla? Zkuste naši světlou škvarkovou variantu, tradici učiníte „zadost“ a zároveň upečete „úplně nový“ recept!

Postup:

  1. Smíchejte prosetou mouku a cukr se žloutky a škvarky.
  2. Nové koření rozdrťte, smíchejte se skořicí a přidejte do těsta spolu s mlékem.
  3. Těsto řádně propracujte, zabalte do fólie a nechte alespoň 30 minut odpočívat
    v lednici.
  4. Těsto po vyndání z lednice nechte ještě alespoň 15 minut v pokojové teplotě a poté jím postupně plňte formičky na pracny.
  5. Dejte pracny péct zhruba na 10–15 minut do trouby předehřáté na 180 stupňů.
  6. Ještě teplé cukroví obalujte v moučkovém cukru.

TIP! Při přípravě pracen jsme použili Milovické škvařené sádlo od společnosti Fiala Milovice, s.r.o, které letos uspělo v soutěži Regionální potravina ve Středočeském kraji. Na chleba doporučujeme  vepřové sádlo se škvarky z Rampuše od Petra Sokola, které si taky vysloužilo značku Regionální potravina, a to v roce 2016.

50 min.
Příprava
10-15 min.
Vaření
1 plech porce
Ingredience
hladká mouka
250 g
cukr krupice
120 g
škvarky
250 g
žloutky
2 ks
mléko
150 ml
kulička nového koření
1 ks
mletá skořice
1/2 lžička
cukr moučka na obalení
1 hrst

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Jasper
Jasper 2. 12. 2019

To zní moc dobře. Škvarkové jsem tedy ještě nikdy nejedla

Odpovědět
lemur
lemur 2. 12. 2019

Zajímavý recept. Jsou krásné.

Odpovědět
Tamara
Tamara 1. 12. 2019

zajímavé

Odpovědět
Lucka94
Lucka94 1. 12. 2019

škvarkovou variantu neznám

Odpovědět
hudlenka
hudlenka 1. 12. 2019

vypadají krásně, ale já cukroví nepeču

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

2 922
testovaných produktů
86 534
registrovaných inspirativních žen
165 073
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.