Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

avatar
Petra Vomelová
Vloženo 14. 11. 2019
Líbí se mi
50 min.
Příprava
10-15 min.
Vaření
1 plech porce
Ingredience
hladká mouka
250 g
cukr krupice
120 g
škvarky
250 g
žloutky
2 ks
mléko
150 ml
kulička nového koření
1 ks
mletá skořice
1/2 lžička
cukr moučka na obalení
1 hrst

Světlé škvarkové pracny

avatar
Petra Vomelová
Vloženo 14. 11. 2019
Líbí se mi
Světlé škvarkové pracny
50 min.
Příprava
10-15 min.
Vaření
1 plech porce
Ingredience
hladká mouka
250 g
cukr krupice
120 g
škvarky
250 g
žloutky
2 ks
mléko
150 ml
kulička nového koření
1 ks
mletá skořice
1/2 lžička
cukr moučka na obalení
1 hrst

Světlé škvarkové pracny

Pracny jsou druhem cukroví, které se každoročně objevuje snad na každé vánoční tabuli. Léty a generacemi prověřený recept od babiček našich babiček nejen úžasně chutná a krásně voní, ale je také snadný a rychlý, pokud tedy máme správně vymazané formičky. Chcete letos zkusit nějakou změnu, ale zároveň cítíte, že by vám tradice v podobě pečení pracen chyběla? Zkuste naši světlou škvarkovou variantu, tradici učiníte „zadost“ a zároveň upečete „úplně nový“ recept!

Postup:

  1. Smíchejte prosetou mouku a cukr se žloutky a škvarky.
  2. Nové koření rozdrťte, smíchejte se skořicí a přidejte do těsta spolu s mlékem.
  3. Těsto řádně propracujte, zabalte do fólie a nechte alespoň 30 minut odpočívat
    v lednici.
  4. Těsto po vyndání z lednice nechte ještě alespoň 15 minut v pokojové teplotě a poté jím postupně plňte formičky na pracny.
  5. Dejte pracny péct zhruba na 10–15 minut do trouby předehřáté na 180 stupňů.
  6. Ještě teplé cukroví obalujte v moučkovém cukru.

TIP! Při přípravě pracen jsme použili Milovické škvařené sádlo od společnosti Fiala Milovice, s.r.o, které letos uspělo v soutěži Regionální potravina ve Středočeském kraji. Na chleba doporučujeme  vepřové sádlo se škvarky z Rampuše od Petra Sokola, které si taky vysloužilo značku Regionální potravina, a to v roce 2016.

50 min.
Příprava
10-15 min.
Vaření
1 plech porce
Ingredience
hladká mouka
250 g
cukr krupice
120 g
škvarky
250 g
žloutky
2 ks
mléko
150 ml
kulička nového koření
1 ks
mletá skořice
1/2 lžička
cukr moučka na obalení
1 hrst

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Klárii.nka
Klárii.nka 26. 5. 2020

Super

Odpovědět
Duch
Duch 20. 5. 2020

Pěkný recept

Odpovědět
Jankkas
Jankkas 9. 5. 2020

Zaujímavý recept

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 27. 3. 2020

super

Odpovědět
Kahomar
Kahomar 4. 1. 2020

škvarkové cukroví dělávala babička a bylo moc dobré

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
90 958
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.