Svařákový sorbet a kořeněné sušenky

Vytisknout recept
  1. Červené víno nalijte do hrnce a rozmíchejte v něm pomerančovou marmeládu. Přidejte pomerančovou kůru, cukr moučku, koření a 10 minut vařte. Potom stáhněte z plotny a nechte vychladnout. Vyjměte pomerančovou kůru a koření, zamíchejte portské víno a přesuňte na pár hodin do ledničky k úplnému vychlazení.
 
  1. Vychlazenou směs přelijte do nádoby, kterou můžete použít do mrazáku - mělkou plastovou nebo nerezovou misku, kterou lze uzavřít víkem. Vložte do mrazáku a nechte půl hodiny mrazit. Poté vyndejte a dobře promíchejte, aby se rozbily zmrazky. Celý postup zopakujte ještě 5x až 6x, vždy po půl hodině. Potom nádobu uzavřete a nechte přes noc zamrazit.
 
  1. Pro přípravu sušenek dejte do elektrického robotu změklé máslo, cukr krupici, mouku, špetku soli a nechte dobře prohníst. Těsto vyklopte na pomoučněný vál a ještě krátce propracujte rukama. Rozdělte na dvě poloviny a vyválejte na půlcentimetrovou tloušťku.  
 
  1. Vykrajujte kolečka o průměru 4 - 5 cm. Posypejte je skořicovým cukrem smíchaným s mletými hřebíčky a badyánem. Pro efekt můžete každé kolečko ozdobit jedním celým hřebíčkem.
 
  1. Přesuňte na plech a pečte 15 - 20 minut při teplotě 160°C. Sušenky se během pečení trochu roztáhnout do stran, proto jim nezapomeňte dopřát dost místa. Upečené sušenky nechte vychladnout.
 
  1. Hotový sorbet naberte do sklenic nebo misek a při podávání každou sklenici ozdobte kořeněnou sušenkou. 
 
Zdroj receptu: Hamé
340g - Pomerančová marmeláda Hamé
750ml - Víno červené
4lžíce - Cukr moučka
1ks - Kůra z půlky pomeranče
2ks - Skořice celá Vitana
6ks - Hřebíček Vitana
60ml - Víno portské
240g - Mouka hladká
80g - Cukr krupice
180g - Máslo
1špetka - Sůl
1lžička - Směs mletého hřebíčku a badyánu
1ks - Skořicový cukr Vitana
2 - 3ks - Hřebíček na ozdobu
příprava - 30
vaření - 30
Kategorie Cukroví
Uvařila TerezaLavičková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account