Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Tenderka
Tenderka
Vloženo 20. 12. 2016
Líbí se mi
15 min.
Příprava
10 min.
Vaření
porcí
Ingredience
masla
250 g
medu
150 g
práškového cukru
200 g
vody
1 dcl
hladkej múky
600 g
vajcia
2 ks
sódy bikarbóny
2 lžička
perníkového korenia
2 lžička
vajce na potretie
1 ks

Stále mäkké medovníčky

Tenderka
Tenderka
Vloženo 20. 12. 2016
Líbí se mi
Stále mäkké medovníčky
15 min.
Příprava
10 min.
Vaření
porcí
Ingredience
masla
250 g
medu
150 g
práškového cukru
200 g
vody
1 dcl
hladkej múky
600 g
vajcia
2 ks
sódy bikarbóny
2 lžička
perníkového korenia
2 lžička
vajce na potretie
1 ks

Stále mäkké medovníčky

Ešte ste nestihli upiecť medovníky? Vyskúšajte tieto a nemusíte ani čakať, kým zmäknú, lebo sú stále mäkké

 

V hrnci roztopíme maslo, med, cukor a vodu a necháme vychladnúť. Potom primiešame ostatné suroviny a vymiešame redšie cesto - dá sa mixérom aj ručne vareškou. Cesto uložíme aspoň na 1 hod. do chladničky, môžeme nechať aj cez noc.

Odoberieme asi polovicu cesta, druhú dáme späť do chladničky, aby nezmäkla, vyvaľkáme na pomúčenej doske na asi pol centimetra a vykrajujeme vzory. Pečieme v rozohriatej rúre na 180 min. 7-10 minút maximálne, aby neboli tvrdé. Po upečené hneď potierame rozšľahaným vajíčkom, aby sa ešte teplom vajce urobilo.

 

Pokojné sviatky

15 min.
Příprava
10 min.
Vaření
porcí
Ingredience
masla
250 g
medu
150 g
práškového cukru
200 g
vody
1 dcl
hladkej múky
600 g
vajcia
2 ks
sódy bikarbóny
2 lžička
perníkového korenia
2 lžička
vajce na potretie
1 ks

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
sasidlo
sasidlo 23. 6. 2020

Odpovědět
Jankkas
Jankkas 16. 5. 2020

Zaujímavý recept

Odpovědět
Duch
Duch 13. 5. 2020

super

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 24. 11. 2019

vyzkouším

Odpovědět
Jasper
Jasper 26. 8. 2019

Super. Děti je milují

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
93 071
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.