Řecké vánoční medové pečivo

Vytisknout recept
Sirup připravíme tak, že v kastrůlku přivedeme vodu s cukrem, skořicovým cukrem a kůrou k varu (nevaříme). Odstavíme, vmícháme med a necháme zcela vychladnout.
Na těsto v míse metličkou vymícháme džus s oleji, skořicovým cukrem, kůrou a kořením. Přidáme mouku smíchanou s krupici a kypřicím práškema krátce rucně vypracujeme hladké těsto. Těsto rozdělíme na 20 stejných kousků a z každého vytvarujeme oválek. Oválky rozložíme na plechy vyložené papirem na pečení v dostatečné vzdálenosti od sebe. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Elektrická trouba: 200 °C
Horkovzdušná trouba: 180 °C
3. Po pečení horké pečivo namáčíme alespoň na 30 sekund do sirupu
4. Ihned posypeme ořechy a přitlačíme, aby se na sirup přilepily.
 
ks - Na sirup:ks - 125 ml vodyks - 250 g cukru ks - 2 balíčky skořicového cukruks - 1 balíček citrónové kůryks - 3 lžíce tekutého meduks - Na těsto:ks - 100 ml pomerančového džusuks - 100 ml olejeks - 4 lžíce olivového olejeks - 1 balíček skořicového cukruks - 1 balíček citrónové kůryks - Špetku mletého hřebíčkuks - Špetku strouhaného muškátového oříškuks - 250 g hladké moukyks - 50 g dětské krupiceks - ½ lžičky kypřícího prášku do pečivaks - Na posypání:ks - 30 g nasekaných vlašských ořechůpříprava - 20vaření - 20
Kategorie Cukroví
Uvařila Nikola Sladká

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account