Pudinkové cukroví

Vytisknout recept
Kategorie Cukroví
Kuchyně Česká
Čas přípravy 1 hour 5 minutes
Čas vaření 10 minutes
Celkový čas 1 hour 15 minutes
Porce 35 kusů
Uvařila Nikola Sladká

Ingredience

  • NA TĚSTO
  • — 135 g celozrnné špaldové mouky hladké
  • — 50 g ovesné mouky najemno namletých vloček
  • — 1 vanilkový pudink v prášku 37 g
  • — 90 g másla pokojové teploty — 70 g medu — 2 žloutky
  • NA ČOKOLÁDOVOU POLEVU
  • — 50 g hořké čokolády 70 % kakaa
  • — 10 g kokosového oleje v tuhém stavu — 1 lžíce vody horké

Instrukce

  • Do středně velké mísy dejte obě mouky a vanilkový pudink a promíchejte.
  • Poté přidejte máslo, med a žloutky. Vše
  • vypracujte v těsto, to následně zabalte do potravinářské fólie
  • a nechce odležet 1 den v lednici.
  • Po odležené těsto vytáhněte z lednice a nechte alespoň 45 minut na lince, aby změklo a lépe se s ním pracovalo.
  • Následně si předehřejte troubu na 160 °C, připravte si plech a vyložte jej pečicím papírem. Mezitímco se trouba nahřívá, si těsto vyválejte na plát o tloušťce cca 2 mm a formičkami libovolných tvarů z něj vykrajujte cukroví. Jednotlivé kusy opatrně pokládejte na pečicí papír (těsto je křehké, tak s ním pracujte opatrně). Připravené cukroví na plechu dejte dotrouby a pečte 7–10 minut na 155–160 °C.

Po vytažení nechce cukroví vychladnout (cca 30 minut) a mezitím si nad vodní lázní připravte čokoládovou polevu:

  • Na vodní lázeň potřebujete 2 různě velké nádoby, kterédo sebe vzájemně zapadají, ale dno menší nádoby přitom nedosahuje na dno té větší – nejlépe hrnec a misku (ideálně skleněnouči nerezovou), ve které budete rozpouštět čokoládu.
  • Do hrnce nalijte trochu vody a přiveďte k varu. Poté ztlumte plamen na mírný stupeň a zasuňte do hrnce misku s čokoládou,
  • kokosovým olejem a lžící horké vody – dno misky se přitom nesmí dotýkat vody. Tímto způsobem nechte ingredience za stálého míchání pozvolna rozpustit nad horkou párou.
  • Jakmile cukroví vychladne, čokoládovou polevu naneste na
  • jednotlivé kousky lžičkou nebo do ní některé kousky cukroví ponořte. Poté cukroví nechte ještě alespoň 8 hodin (nejlépe však přes noc) odležet v lednici (nebo za oknem v chladu) a můžete konzumovat.
  • TIP: Čokoládovou polevu lze vynechat, záleží jenom na vás, jak máte cukroví rádi. Přidat můžete i
  • marmeládu a kousky cukroví spojit jako linecké.
6 Komentářů
  1. HelenaSvatková 1 rokem ago

    5 stars
    Vypadají krásně a budou dobré.

  2. Regina Slabá 1 rokem ago

    Tohle cukroví peču moc ráda. Všichni si ho rádi dáme a mizí vlastně mezi prvním. Letos jsem se ale rozhodla cukroví nepéct a koupit z https://www.vasepekarna.cz/ . Výběr vypadá super, a navíc mi ušetří čas. Myslím, že nám krabička bude stačit. Tenhle druh pudinkového cukroví, ale určitě upéct doma musím. Provoní dům a navodí atmosféru. Recept moc doporučuji.

  3. LucieGajdíková 1 rokem ago

    Další super tip na cukroví

  4. pěkné odlehčené cukroví

  5. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    toto by u nás možná i prošlo 🙂

  6. 5 stars
    Pěkný recept. Vyzkouším.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account