Velikonoční pečení: jak upéct mazanec snadno a rychle

Vytisknout recept
Velikonoce jsou tady! Pokud pokud nemáte osvědčený rodinný recept, vyzkoušejte třeba tento. 🙂
Všechny suroviny zpracujeme v robotu a necháme co nejdéle kynout (může být i několik hodin). Vytvoříme bochník (mazanec) nebo upleteme vánočku. Těsto potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme mandlemi. Pečeme v rozpálené troubě na 160 stupňů Celsia asi 45 minut. Poté zkusíme zápíchnout špejli, pokud se těsto nelepí je hotové. Necháme dostatečně vychladnout a pocukrujeme cukrem moučka s vanilkovým cukrem.
1kg - Hladká mouka
200g - Olej
200g - Cukr moučka
0,5l - Mléko
0,5hrnek - Rozinky
3ks - Žloutek
1lžička - Sůl
70g - Droždí
příprava - 45 minut
vaření - 20 minut
Kategorie Cukroví
Uvařila marieherzogova

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account