Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Michaela Lejsková
Michaela Lejsková
Vloženo 27. 11. 2017
Líbí se mi
90 min min.
Příprava
do zlatova min.
Vaření
2 plechy porce
Ingredience
chlebová vyražková mouka Probio
500 dkg
Třtinový cukr Probio
180 dkg
prášek do perníku
1 ks
perníkové koření
1 ks
kakao
2 lžíce
máslo
70 dkg
vejce
3 ks
med
80 dkg
sůl
1 špetka

Perníčky z žitné výražkové mouky

Michaela Lejsková
Michaela Lejsková
Vloženo 27. 11. 2017
Líbí se mi
Perníčky z žitné výražkové mouky
90 min min.
Příprava
do zlatova min.
Vaření
2 plechy porce
Ingredience
chlebová vyražková mouka Probio
500 dkg
Třtinový cukr Probio
180 dkg
prášek do perníku
1 ks
perníkové koření
1 ks
kakao
2 lžíce
máslo
70 dkg
vejce
3 ks
med
80 dkg
sůl
1 špetka

Perníčky z žitné výražkové mouky

Do mísy prosejte mouku, moučkový cukr a kakao. Přidejte prášek do perníku, perníkové koření a sůl. Důkladně promíchejte. Přidejte máslo, 2 vejce, med a vypracujte v hladké těsto. To dejte do lednice na 1 hodinu odpočinout.

Těsto znovu propracujte, vyválejte plát výšky 2-5 mm a vykrájejte perníčky libovolných tvarů. Perníčky položte na plech vyložený pečicím papírem, potřete bílkem a pečte na 170 °C 7-8 minut.

 

Tip: na perníčky je možné použít i žitnou chlebovou mouku.

90 min min.
Příprava
do zlatova min.
Vaření
2 plechy porce
Ingredience
chlebová vyražková mouka Probio
500 dkg
Třtinový cukr Probio
180 dkg
prášek do perníku
1 ks
perníkové koření
1 ks
kakao
2 lžíce
máslo
70 dkg
vejce
3 ks
med
80 dkg
sůl
1 špetka

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Li
Li 8. 11. 2020

super

Odpovědět
Duch
Duch 16. 5. 2020

bezva

Odpovědět
Jankkas
Jankkas 14. 5. 2020

Zaujímavý recept

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 24. 11. 2019

vyzkouším

Odpovědět
Luu2
Luu2 23. 11. 2019

Výborný recept

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
92 945
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.