Pařížské košíčky

Vytisknout recept
1) Z prosáté mouky s cukrem, vanilkového cukru, citronové kůry, nakrájeného másla, žloutku zpracujeme na hladké těsto. Zabalte ho a dejte ztuhnout. Předehřejte troubu na 180 °C. 2) Těsto rozdělte na kousky velikosti vlašského ořechu, vtlačte je rovnoměrně do formiček a ty rozložte na plech. Pečte dozlatova; trvá to asi 15 minut. Nechte pár minut stát ve formičce, potom košíčky vyklopte a nechte úplně vychladnout. 3) Šlehačku si dáme do hrnce s kakaem a za stálého míchání přivedeme k varu a necháme probublat, stáhnneme a necháme vychladnout, poté dáme do druhého dne zchladnout v lednici. 4) šlehačku ušleháme a plníme košíčky, které dáme ztuhnout do lednice. 5) čokoládu na vaření rozerejeme s máslem a máčíme vychladlé košíčky .
200g - Hladká mouka
1ks - Cukr vanilkový
170g - Máslo
2ks - Žloutky
40g - Moučkový cukr
1ks - Kůra z citronu
400ml - Šlehačka
5/6lžíce - Kakao
2ks - Čokoláda na vaření
50g - Máslo
příprava - 35 minut
vaření - 45 minut
Uvařila Alena Kučerová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account