
Mouku prosejeme na vál, nakrájíme máslo, přidáme cukr a nastrouhanou citrónovou kůru a promícháme. Zapracujeme žloutky, vytvoříme hladké těsto a zabalené do fólie ho uložíme na hodinu do chladu.
Polovinu moučkového cukru, změklé máslo, bílek a 2 lžíce rumu utřeme a přimícháme mleté ořechy. Hmotu zakryjte fólií a uložíme do chladu.
Z prvního těsta vyválíme na pomoučeném vále plát, vykrájíme srdíčka, naskládáme je na plech vyložený pečicím papírem a vložíme do trouby vyhřáté na 170 stupňů Celsia. Kousky upečeme dorůžova a necháme vychladnout.
Ořechovou hmotu rozválíme na vále posypaném moučkovým cukrem na plát, vykrájíme opět srdíčka, poklademe je na upečená linecká srdíčka a přitlačíme.
Z druhé poloviny cukru, lžíce rumu a citrónové šťávy umícháme polevu, natřeme ji na srdíčka a necháme zaschnout. Potom uložíme na vhodné místo.
Místo, kde můžeš psát a diskutovat
Zaujímavý recept
zajímavé
vyzkouším
Opravdu báječná kombinace
super