Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

libka5
libka5
Vloženo 30. 8. 2019
Líbí se mi
10 minut min.
Příprava
20 - 30 minut min.
Vaření
plech porcí
Ingredience
5 vajec (žloutky zvlášť)
250 g cukr krystal
100 g olej
100g vlažné vody
½ sáčku prášku do pečiva
250 g polohrubá mouka

Olejová bublanina s rybízem

libka5
libka5
Vloženo 30. 8. 2019
Líbí se mi
Olejová bublanina s rybízem
10 minut min.
Příprava
20 - 30 minut min.
Vaření
plech porcí
Ingredience
5 vajec (žloutky zvlášť)
250 g cukr krystal
100 g olej
100g vlažné vody
½ sáčku prášku do pečiva
250 g polohrubá mouka

Olejová bublanina s rybízem

 

1. Žloutky oddělené od bílků dáme do hlubší mísy, přisypeme cukr a šleháme do husté            pěny.

 

2. Přidáme olej a vlažnou vodu a zamícháme (můžete šlehat, ale stříká to).

 

3. Vmícháme ušlehaný bílek a nakonec mouku s práškem do pečiva.

 

 

4. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem (nebo klasika sádlo + strouhanka).

 

 

5. Ovoce volíme dle chuti – rybíz, višně, třešně (nejlépe bez pecek), meruňky.

 

Pečeme při teplotě 180°C asi 20 - 30 minut.

10 minut min.
Příprava
20 - 30 minut min.
Vaření
plech porcí
Ingredience
5 vajec (žloutky zvlášť)
250 g cukr krystal
100 g olej
100g vlažné vody
½ sáčku prášku do pečiva
250 g polohrubá mouka

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Kahomar
Kahomar 8. 1. 2020

dělávám, máme rádi..

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 23. 11. 2019

vyzkouším

Odpovědět
Luu2
Luu2 20. 11. 2019

Také děláme, je výborná

Odpovědět
Jasper
Jasper 18. 9. 2019

Je moc dobrá. Rychlá a chutná

Odpovědět
Jiřah
Jiřah 2. 9. 2019

Rybíz již nemám, ale spoustu ostružin. Upeču a ráda.

Odpovědět
libka5
libka5 2. 9. 2019

V zimě dávám do bublaniny i meruňky (ty mám zavařené ve vlastní šťávě), višně (z mrazáku), třešně (z kompotu). Jahody dávám ojediněle, jsou pak rozměklé. Přeji fajn pečení.

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
87 968
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.