Nesmírně jednoduché a náramně dobré veganské sušenky. A navíc bez cukru!
Milé ženy,
přidávám jednoduchý recept na ovesné sušenky, které když je najdu v lednici, mne ráno vždy zachrání od hladu
Zasytí a zaženou chuť po sladkém, ačkoli jsou bez cukru! Jsou takový malý zázrak
Recept jako je tento mám nejradši. Je jednoduchý, rychlý, žádné náročné odměřování ingrediencí a především je velice variabilní. Nechutnají vám brusinky? Dejte rozinky, sušené švestky, datle. Nemáte rády lněné semínko? Dejte sezamové nebo jakékoli jiné na kousky pokrájené oříšky. Pokud ani banán není váš nejlepší kamarád, dejte místo něj vajíčko (v tom momentě, již nepečete veganské sušenky, nezapomeňte)
A teď k pečení...
Postup:
- lehce propláchněte ovesné vločky ve vodě a předeďte, ať nejsou rozmáčené
- předehřejte si troubu na 180
- v misce si vidličkou rozmělněte banán
- k banánu přidejte všechny zbylé ingredience a řádně promíchejte
- uložte těsto na chvíli do lednice (pokud nemáte čas, tuto část vynechejte)
- a teď už jen lžící nabírejte těsto, v dlaních tvořte placičky a umísťujte je na plech
- pečete zvolna při nízké teplotě (doba pečení se odvíjí, jak moc chcete mít sušenky křupavé, já upřednostňuji měkčí)
- upečené sušenky položte do misky vyložené ubrouskem a nechte odpočívat, dokud nevychladnou
Dobrou chuť !
Místo, kde můžeš psát a diskutovat
Ty musí být vynikající
ke kafíčku super
zdravé ja mám rada ♥
Vypadají jednoduše
Robievam ich veľmi rada