Nejlepší koblihy? Přece ty z trouby!

Vytisknout recept
Kategorie Cukroví
Čas přípravy 15 minutes
Uvařila KristinaKovářová

Ingredience

  • 500 g Hladká mouka
  • 250 ml Mléko
  • 1 ks Žloutek
  • 40 g Cukr
  • 50 g Máslo nebo hera
  • 1 špetka Sůl
  • 1 ks Vanilkový cukr
  • 42 g Droždí
  • dle chuti Marmeláda, nutela, povidla
  • 1-3 lžíce Rum

Instrukce

  • Nemáte rádi mastné koblihy? A zkoušeli jste ty pečené v troubě? Jsou neodolatelné.
    Ze surovin zpracujeme těsto a necháme kynout. Vykynuté těsto po částech rozválíme a vykrájíme kolečka. Na polovinu koleček dáme marmeládu nebo povidla, druhým kolečkem přikryjeme a pořádně stlačíme okraje. Naskládáme na plech vyložený papírem na pečení a necháme dalších 20 minut kynout. Poté upečeme při 180-200 stupních Celsia cca 12-15 minut dozlatova. Hned po vytažení z trouby koblihy potřeme rozpuštěným máslem smíchaným s rumem a pocukrujeme.
    DOBROU CHUŤ.  🙂
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account